Resan som konsult började med att Alisson Maraboli sökte ett jobb internt på Dfind Finance. Till den tjänsten gick hon inte hela vägen – istället erbjöd de henne jobb som konsult då de gillade hennes personlighet.

– De erbjöd mig att arbeta som konsult och jag tänkte att varför inte. Jag hade tänkt mig att ett konsultjobb skulle vara tufft och väldigt ensamt som ny på olika företag. Där har Dfind Finance överträffat alla mina förväntningar, de står alltid bakom mig, speciellt när jag hade det som tuffast i början. Det är jätteskönt att ha kontakt med min konsultchef, om jag har funderingar eller hinder så kan jag alltid kontakta Dfind Finance. Det stödet värdesätter jag högt.

För Alisson har konsultrollen inte inneburit flera olika arbetsplatser på kort tid – snarare ett långt förtroendeuppdrag. Sedan hon började som konsult för ett år sedan har hon arbetat som controller assistent på Dustin i Nacka Strand. Arbetsuppgifterna består av bland annat av fakturering, rapportering, att hjälpa till med bokslut och följa upp företagets mål och resultat.
– Det tog mig några månader innan jag kom in i alla begrepp och hela branschen i sig. Förut arbetade jag med redovisning på ett litet bolag som omsatte 10 miljoner, nu är det bra många gånger mycket mer än så.

Alisson rekommenderar konsultyrket för personer som gillar utmaningar och möjligheten att se och uppleva många yrken.
– Som person ska man vara beredd på att man kommer i kontakt med många olika typer av människor. Du bör gilla att socialisera och vara nyfiken, även om alla jobb förutsätter olika typer av styrkor. Om man är ny i karriären är konsultjobb ett bra sätt att klättra, att undersöka vad man tycker om och vad man vill arbeta med.

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.