Emma Kasholm bytte jobbet på banken mot Dfind Finance, där hon nu är fond- och finansadministratör.
– Dfind Finance var måna om att jag skulle gilla uppdraget, säger hon.

Dfind Finance är specialiserade inom ekonomi, finans och löneadministration. Emma Kasholm sökte nya utmaningar, kontaktade Dfind Finance och blev kallad på intervju.
– Det kändes som att Dfind Finance kunde erbjuda stora utvecklingsmöjligheter, konstaterar hon.

Emma har pluggat redovisning, vilket kommer till stor nytta i det nuvarande uppdraget på Pensionsmyndigheten. Hon gillar arbetsuppgifterna och den behagliga miljön på kontoret.
– Här utgår vi från mottot kvalitet framför kvantitet. Noggrannhet värderas högt eftersom vi förvaltar pensionsspararnas pengar, berättar hon.

Arbetsuppgifterna varierar, en vanlig dag kan bestå av att utföra olika administrativa uppgifter, ha kontakt med fondbolagen och göra kontoavstämningar. Emma löser även utmaningar med likvidflöden, alltså var kapital ska placeras. Ibland kan pengar som kommer in till Pensionsmyndigheten helt enkelt ha kommit fel. Då kontaktar Emma fondbolagen och reder ut vart pengarna egentligen hör hemma.
– Sådana ärenden är alltid lite spännande och det som inte går per automatik handläggs manuellt, vilket är stimulerande.

Uppdraget på Pensionsmyndigheten är på ett år och Emma känner sig redan som en i gänget.
– Jag tror inte att du kommer in i gemenskapen lika bra om du har ett kortare uppdrag. Dessutom har jag inga specialuppgifter, utan jag gör samma saker som de övriga vilket gör det lättare att känna sig som en i gruppen.

Emmas närmaste kollegor är i 50-årsåldern, alltså ungefär det dubbla hennes egen ålder. Hon ser bara fördelar.
– Jag gillar läget – här finns mycket kunskap och rutin att lära sig av.

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.