Malin Andersson jobbar med avstämningar, bokföring och månadsbokslut för två norska och två svenska Profficebolag.
– Arbetet är fritt under eget ansvar, bara jag ser till att det blir gjort.

Malin stortrivs med sitt uppdrag bland ekonomer, controllers, löne- och pensionsadministratörer och ekonomichefer i en informell blandning och med uppsluppen stämning på kontoret. Bäst trivs hon när det är mycket att göra, som vid månadsboksluten.
– Det är ungefär två veckors intensivt arbete med tydliga deadlines och hög puls. Då strålar jag av arbetslust, konstaterar hon.

Just nu har lugnet lagt sig efter en deadline och Malin har tid att delta i arbetet med att skapa systemsäkra rutiner för löneprocesser.

I takt med att hon blir alltmer erfaren ökar de egna initiativen. Malin berättar om ett fakturaproblem som måste åtgärdas för ett av bolagen.
– Istället för att fråga försökte jag själv och hittade felet i ett av systemen. Då blev jag lite stolt.

I november 2013 var Malin klar med sin master i ekonomi med inriktning mot redovisning och finansiering. Hon fick jobb som redovisningsekonom på skofabriken Kavat i Kumla, men längtade efter pojkvännen i Stockholm. Med siktet inställt på att flytta lade hon in sitt CV i Dfind Finances databas. Och en dag kom den angenäma frågan om hon var intresserad av konsultuppdraget på Proffices huvudkontor.

Malin tycker det är toppen att arbeta som konsult när man som hon är nyutexaminerad.
– Jag är ännu inte helt säker på vad jag vill jobba med framöver och vad jag är duktig på. Fördelen med att vara konsult är att jag får testa olika branscher, lära mig väldigt mycket och att jag alltid har alltid stöd av min konsultchef.

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.