KONSULTPORTRÄTT

Petra Norrefjord älskar omväxling.
– Därför passar Dfind Finance mig så bra. Där har jag en egen agent som fixar jobb åt mig, säger hon.

Petra har jobbat för Dfind Finance i fem år och arbetar sedan i mars som projektekonom på Familjebostäder i Göteborg. Ett uppdrag som pågår till september, eventuellt längre.

Hon är gymnasieekonom och har provat på både korta och långa uppdrag inom vitt skilda branscher, både på stora och små företag.

Det senaste längre uppdraget var två år på COWI i Göteborg där hon jobbade som redovisningsekonom och fick vara med vid implementeringen av ett nytt finanssystem.

Bra att skaffa sig ny kompetens

– De längsta uppdrag jag haft är på två år. Jobben som jag hade innan jag blev konsult var också cirka två år långa, bara ett var på fyra år, säger Petra Norrefjord.

– Jag gillar omväxling och tycker det är utvecklande att byta jobb. Vanligast är minst ett år långa uppdrag som kanske varvas med några kortare. Att byta tjänst ibland kan också vara en fördel om du vill ha lite mer i lönekuvertet. Du har ju ännu mer kompetens att visa upp.

Det mest positiva med konsultlivet tycker Petra är att hon får testa saker som hon inte gjort tidigare.

Min trygghet är anställningen hos Dfind Finance

– Eftersom jag har min trygghet hos Dfind Finance där jag är anställd, är jag lite modigare och vågar ta nya utmanande uppdrag. Det hade jag nog inte alltid gjort annars.

När Petra vill pröva något nytt behöver hon inte säga upp sig utan pratar med sin konsultchef som vet vad hon – och vad kunden vill ha.

– Fördelen är att det är på lika villkor när jag tar ett uppdrag. Kunden kan testa mig och avgöra om vi passar tillsammans – och jag kan samtidigt avgöra om jobbet passar mig, säger Petra Norrefjord.

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.