Ett brinnande intresse för siffror går som en röd tråd genom Stefan Kolmodins yrkesliv även om uppdragen har skiftat.

– Jag har hela tiden haft olika roller inom redovisning, men på olika arbetsplatser. Att jobba med redovisning är stimulerande och handlar om att lösa problem och knyta ihop säcken så att det stämmer i slutet. När jag pratar med någon som inte förstår sig på redovisning så brukar jag beskriva det som att jag löser en sudoku, jag försöker få siffrorna att gå ihop.

Efter nära 20 år på olika poster inom ekonomi och redovisning har Stefan gedigen erfarenhet av yrket. Sedan ett halvår jobbar han som redovisningskonsult på Vattenfall. Det är andra vändan på Vattenfall för Stefans del, förra gången jobbade han på Vattenfalls stab som redovisningsekonom.

– Arbetsuppgifterna på ett så stort företag som Vattenfall skiljer ju sig förstås en del från bokföringsjobbet i ett mindre företag. Jag lär mig hela tiden nya saker, breddar min kompetens och utvecklas, vilket verkligen är en fördel man har som konsult.

Dfind Finance lockade med större utmaningar

Stefan är anställd på Dfind Finance sedan tre år. Dessförinnan arbetade han med redovisning på olika mindre företag, både som anställd och som konsult med eget bolag.

– Jag jobbade mest med mindre bolag, vilket också var omväxlande och intressant. Men det var när jag kände att jag ville testa större utmaningar som jag sökte mig till Dfind Finance. Först tänkte jag att det skulle bli en ganska kort sejour, men jag fick förlängt och bestämde mig för att satsa på att bli anställd av Dfind Finance.

Stefan tycker att jobbet som konsult är ett stimulerande sätt att vara anställd på.

– Man har sin anställningstrygghet och lön även om man för tillfället inte har något uppdrag. Men det har faktiskt aldrig hänt mig att jag gått sysslolös. När ett uppdrag avslutas finns alltid något nytt att ta itu med, vilket skapar trygghet.

Det har alltid funnits något intressant för mig

I början ringde Stefan ganska ofta till sin chef när ett uppdrag gick mot sitt slut.

– Då kunde jag vara lite orolig för att inte ha något nytt. Men det har alltid funnits något intressant för mig. Jag tror det beror på att Dfind Finance verkligen vet vilka kompetenser medarbetarna har, sätter värde på dem och verkligen anstränger sig för att vi ska få utvecklas och växa. Jag är verkligen glad över att ha hittat en anställning som verkligen passar mig så bra.

När uppdraget på Vattenfall tar slut väntar pappaledighet i sommar.

– Sen ser jag fram mot ett nytt, spännande uppdrag, säger Stefan Kolmodin.

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.