Michel Kongolo flyttade till Sverige 2002 och blev efter ekonomistudier anställd hos Dfind Finance som konsult. Ett spännande och varierande jobb har det visat sig.

Michel är just nu financial controller på det australienska försäkringsbolaget QBE Insurance med huvudkontor i London och filial i Stockholm. Han ansvarar för månadsrapporteringen till London avseende allt som rör bolagets finanser i Sverige, vilket innebär att han bland annat gör jämförande analyser av försäkringar, in- och utbetalningar med mera.
– Jag måste säga att jag trivs jättebra med arbetet och med medarbetarna, konstaterar Michel.

Det roligaste med hans jobb är när månadsrapporten är klar och han tar kontakt med London för att lämna resultatet.
– Jag känner mig aldrig stressad eftersom jag är bra på att hantera många olika bollar simultant. Uppdragen har dessutom lärt mig hur viktigt det är att arbeta proaktivt och förberedande.

Michel är född i DR Kongo och flyttade till Sverige 2002. Han studerade internationell ekonomi med inriktning mot finans och franska och var klar med studierna 2011. Michel blev omgående en av Dfind Finance konsulter och hyrdes ut till Ericsson följt av Wasa Kredit och byggentreprenören JM AB.

– Fördelen med att vara konsult är att få arbeta på olika företag som var och en har sin egen kultur och sina processer. Det är väldigt lärorikt, utvecklande och genererar ett brett kontaktnät.

En konsekvens av att vara framgångsrik konsult är att Michel har fått erbjudande om en anställning på QBE.
– Erbjudandet är frestande eftersom jag får jobba med finanser och trivs så bra. Man måste älska det man gör. Jag jobbar alltid för företagens bästa och vill bidra till utvecklingen. 

Låter konsultrollen som något för dig?

Vill du jobba som ekonomikonsult hos Dfind Finance så tycker vi att du ska ta en titt på alla de lediga jobb vi har på vår hemsida eller kolla in vårt erbjudande till konsulter.