Business Controller rekryteras till JLL

Publicerad:
2019-04-16
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Business Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201214424
Sista ansökningsdag:
2019-05-12
Kontakt:
Veronica Söderström
JLL rekryterar nu en driven och analytisk Business Controller till deras familjära team i Stockholm. Brinner du för att arbeta med uppföljning, analys och prognos samtidigt som du vill vara med och vidareutveckla arbetet i en organisation som präglas av lyhördhet, initiativkraft och engagemang? Då kan detta var en fantastisk möjlighet för dig!

JLL är ett internationellt fastighetskonsultbolag som erbjuder rådgivning inom transaktioner, uthyrning, hyresgästrepresentation, värdering samt analys. I rollen som Business Controller kommer du att arbeta affärsnära med uppföljning, budget och prognos. Tjänsten innebär många kontaktytor både i Sverige och utomlands, där du som Business Controller kommer att ha ett nära samarbete med medarbetare och affärsområdeschefer samt rapportera till affärsledningen. Ekonomifunktionen strävar ständigt efter att effektivisera och automatisera diverse processer och rutiner, i vilket du kommer att vara högst delaktig.

Som Business Controller kommer du att ha en viktig roll i organisationen där dina främsta arbetsuppgifter kommer att vara:

  • Budget- och prognosarbete
  • Resultatuppföljning
  • Behjälplig vid månads- och årsbokslut - analys, uppföljning, hantering av avvikelser
  • Rapportering till affärsledning
  • Rådgivande bollplank mot affärsområdeschefer gällande resultat och prognos
  • Ad-hoc uppgifter – exempelvis upprätta business case och scenarioanalyser
Ekonomifunktionen består idag utav tre personer och du kommer att rapportera direkt till Ekonomiansvarig. Den löpande redovisningen sköts från bolagets Shared Service Center i Polen.

JLL sitter i fina lokaler på Birger Jarlsgatan.

Vem söker vi?
Vi söker dig med akademisk examen inom redovisning, ekonomistyrning eller liknande och har cirka 3-5 års arbetslivserfarenhet. Du har tidigare erfarenhet från att ha jobbat med revision och/eller redovisning, alternativt att du arbetar som Jr Business Controller idag. Goda Excelkunskaper är en förutsättning för att lyckas i rollen och du är van att analysera stora flöden. Du kommunicerar obehindrat på engelska och svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet från konsult- eller fastighetsbranschen, likaså om du har erfarenhet från US GAAP.

Som person är du driven, ambitiös och en god lagkamrat. Du besitter en hög analytisk förmåga, är noggrann i ditt arbetssätt samtidigt som du har en förmåga att se helheten. Du har hög social kompetens och är duktig på att pedagogiskt presentera ekonomisk information. Du levererar en hög kvalité och är van att arbeta mot tighta deadlines. Då du kommer att bli en del av en mindre ekonomifunktion är det viktigt att du är prestigelös och kan ta dig an både mer avancerade och enkla arbetsuppgifter. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och information:
Välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Om du har frågor kring tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Veronica Söderström, 076-855 16 73 alternativt veronica.soderstrom@dfindfinance.se. Ansökan sker via www.dfindfinance.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

Företagsbeskrivning
JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. De strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. Med verksamhet i över 80 länder och 90 000 medarbetare, rankas JLL bland världens 500 största företag av tidningen Fortune.
För mer information, se www.jllsweden.se