Business Controller till börsnoterat bolag i Göteborg

Publicerad:
2019-03-14
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201207354
Sista ansökningsdag:
2019-04-30
Kontakt:
Daniel Hokander
Nu finns det en fantastisk möjlighet att arbeta som Business Controller på ett globalt företag med huvudkontor i centrala Göteborg. Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med ett flertal kollegor inom Business Control och vara med och bidra till företagets fortsatta utveckling med fokus på lönsamhetsutveckling, försäljning och produkternas livscykel. Rollen är av både stödjande och utmanande karaktär.

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att driva arbetet med att bygga en plattform för struktur och processer för att stödja fortsatt affärsutveckling, med ett tydligt fokus på omsättning och lönsamhet. Du arbetar nära försäljnings- och strategiorganisationen för att säkerställa att man utvecklar och implementerar effektiva försäljningsstrategier enligt plan. I din vardag ingår affärsplanering, investering, budget- och prognosarbete tillsammans med lönsamhets- och ad hoc-analyser. Förutom att stödja pågående affärer förväntas du också utmana samt bidra med kalkyler när det gäller nya affärsmöjligheter. Du har ansvar för koordinering och konsolidering av ett antal avdelningars OPEX prognosarbete med tillhörande utfallsuppföljningar. Även systemunderhåll och stöd kopplat till försäljningsrelaterade aktiviteter ingår i rollen som Business Controller. Självklart kommer du också att delta i interna projekt och arbetsgrupper liksom att bidra med din kompetens på relevanta externa möten. Du är duktig på att kommunicera med avdelningar inom sales, R&D samt agerar stöd åt product management.

Du är rätt person för rollen och företaget om du är driven, affärsorienterad, kommunikativ och självmotiverad. Du behöver också vara strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt och ha förmåga att driva fler projekt samtidigt. Självklart är du förändringsbenägen och handlingskraftig vilket är en förutsättning för att lyckas i den förändringsfas företaget befinner sig i.

Detta är ett konsultuppdrag till att börja med men för rätt person finns möjlighet att bli rekryterad. Start enlig överenskommelse.

Kvalifikationer:
Du har akademisk examen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet inom financial och business control. Du har med andra ord arbetat med sales control, har erfarenhet av redovisningsarbete och internationell etablering. Du är van att kommunicera med flertal avdelningar.

Du har erfarenhet av flera ERP-system, helst NAV. Erfarenhet av konsolideringsverktyg, företrädesvis AARO är starkt meriterande. Du besitter utmärkta färdigheter i engelska och svenska, både skriftligen och muntligen, och har utmärkt kompetens när det gäller Excel.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Dfind Finance
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som erbjuder en utvecklande karriär som konsult inom ekonomi, finans och lön. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du som konsult ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Kontakta gärna Daniel Hokander, 0730-89 04 55.