Business Controller till Mundipharma i Göteborg

Publicerad:
2019-01-11
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Business Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201190737
Sista ansökningsdag:
2019-01-31
Kontakt:
Elisabeth Lidstedt
Mundipharma söker Business Controller
Mundipharma AB är en del av ett internationellt nätverk av oberoende, associerade företag. Det privatägda nätverket arbetar på den globala farmaceutiska marknaden och har över 8 000 medarbetare över hela världen.

Mundipharma finns i 51 länder över hela världen varav 33 länder i Europa. Mundipharma AB etablerades i Sverige 1998 och hanterar bland annat distribution och marknadsföring av Mundipharmas produkter på den svenska marknaden.

Tjänstebeskrivning
Är du en engagerad och kommunikativ Business Controller som trivs i en verksamhetsnära roll? Har du känsla för affärer och vill du vara med och bidra till bolagets utveckling framåt och samtidigt utvecklas själv? Då kanske rollen som Business Controller på Mundipharma passar dig!

Som Business Controller arbetar du nära säljorganisationen med uppföljningar på utfall och prognos samt driver budgetarbetet. Du agerar business partner, tar fram beslutsunderlag och bidrar till utvecklingen av produktportföljen.

Som business controller får du möjlighet att ingå i ett ambitiöst och professionellt Nordiskt finance team bestående av nio personer och arbeta proaktivt med att utveckla verksamheten, gemensamma rutiner och processer. Du rapporterar till bolagets Head of Finance.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Analys och uppföljning av resultat- och balansräkning

• Arbeta med budgetprocess och prognoser

• Analysera utvecklingen av Mundipharmas produkter ur ett lönsamhets- och tillväxtperspektiv

• Affärsstöd till säljorganisationen

• Initiera, driva och delta i förändringsprojekt

• Ansvara för att driva rapportutveckling och projekt i bolagets BI-verktyg.

• Ad hoc analyser

Du behöver gilla att verksamheten inte står stilla och motiveras av att arbeta i ett globalt bolag som brinner för att förbättra patienters hälsa genom innovativa behandlingsmetoder.

Du stöttar linjecheferna i bolagets framtida utveckling och bistår med affärsutveckling och förståelse för marknaden.

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller liknande med minst fem års arbetslivserfarenhet inom kvalificerat ekonomiarbete. Du har förståelse för redovisning och har erfarenhet av business control. För att lyckas i rollen är det viktigt att du trivs i en mindre organisation och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Du har generellt goda Excel – och systemkunskaper samt är flytande i svenska eller danska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du analytisk, självgående, lösningsorienterad samt har god kommunikativ förmåga och har lätt för att bygga relationer.

Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete.

Tjänsten kan placeras i Göteborg eller Köpenhamn.

Ort: Göteborg/Köpenhamn

Uppdragsgivare: Mundipharma Nordic

Ansökan
Passar denna beskrivning på dig? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt, tel. +0046 (0)733-434571.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.