Business Controller Till Tamro AB i Göteborg

Publicerad:
2018-03-20
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Omfattning:
Heltid
Referensnummer:
201118011
Sista ansökningsdag:
2018-04-08
Kontakt:
Marianne Seal
Telefonnummer:
0722391405
Sveriges friskaste logistikkedja
Varje dag förser Tamro fler än 1 400 apotek över hela Sverige med läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter. Det är ett viktigt uppdrag i den svenska värdekedjan för välbefinnande och vi tar det på största allvar. Tusentals människors hälsa och ibland även liv hänger på att vi alltid levererar i tid och i perfekt skick.

En väl fungerande läkemedelsförsörjning handlar om samarbete och förtroende. Tamro är en oberoende aktör och arbetar med allas bästa för ögonen – läkemedelstillverkare, apotek, konsumenter och patienter. Vi samarbetar med cirka 150 läkemedelstillverkare och ser till att lagerhålla samt distribuera deras produkter ut till apotek och sjukhus. Tamro erbjuder dessutom nordiska distributionstjänster och ett stort antal tilläggstjänster för att göra våra kunders vardag enklare.

Det arbetar drygt 550 personer på Tamro och företaget är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14 001. Vi har huvudkontor och distribunal i Göteborg samt distribunaler i Stockholm och Umeå. Tamro är ledande i Sverige på läkemedelslogistik och ingår PHOENIX group, en europeisk koncern med över 150 distribunaler i 25 länder.

Business Controller till Tamro

Till Tamro AB:s huvudkontor i Göteborg söker vi nu en kommunikativ och affärsinriktad Business Controller. Du kommer att arbeta väldigt affärsnära och vara med där det händer!

Din arbetsplats blir på huvudkontoret i Göteborg och du rapporterar till bolagets Group Finance Director.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Analys, uppföljning och åtgärdsförslag avseende försäljning, lönsamhet och rörelsekapital för alla typer av kunder och uppdragsgivare, och även för logistik och transport

• Stöd vid framtagande av kundofferter

• Stöd vid upprättande och analys av prognoser för marknadsorganisationen

• Skapa, underhålla och distribuera relevanta rapporter, tex marginal/ABC-kalkyler

• Utbildning för användare av beslutsstödsystem och rapporter

• Agera processutvecklare (tex tjänstefakturering) vid behov

• Agera projektcontroller (tex hantering av nya kunder) vid behov

• Ad hoc analyser

Kvalifikationer :

Du som söker är högskoleutbildad ekonom med åtminstone 4-8 års erfarenhet av kvalificerat och affärsinriktat arbete som controller eller motsvarande. Du är van vid och trivs med att arbeta i och med en säljorganisation som du har ett nära samarbete med.

Vidare ser vi det som meriterande om du har utbildning i beslutsstödsverktyg och har arbetat med ABC-kalkyleringar. Det är även meriterande om du har erfarenhet inom större logistik-/ transportföretag och/eller läkemedelsbranschen.

Du har mycket goda kunskaper i Excel för att kunna göra prognoser, analyser etc. Vidare har du aktivt arbetat i större affärssystem såsom SAP eller motsvarande och har tagit ut rapporter.

Vårt koncernspråk är engelska, och vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Personlighet:

Som person är du affärsmässig, analytisk och strukturerad. Du har intresse för affärer och bolaget vilket också innebär att du har fokus på kostnader, intäkter, vinst och marknad. Då du kommer att ha många kontakter inom företaget söker vi dig som är pedagogisk, utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Det är dessutom viktigt att du har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem samt organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt. Du är även stresstålig och kan hantera hög arbetsbelastning samt prioritera arbetsuppgifter självständigt.

Självklart vill du också utvecklas i din roll som controller!

Stämmer ovanstående in på dig? Då kan vi erbjuda dig en roll i en spännande organisation som är en viktig del i Svensk läkemedelsförsörjning.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marianne Seal, Dfind Finance på 0722 391405