Chefscontroller Logistik till ICA Sverige i Solna

Publicerad:
2018-03-20
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Chefer
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201111990
Sista ansökningsdag:
2018-04-10
Kontakt:
Carin Wall
Telefonnummer:
0729889007
ICA Gruppen är ett av Nordens ledande detaljhandelsföretag med verksamhet inom mat och måltider, bank, apotek, specialvaror och fastigheter. ICAs värderingar grundar sig på enkelhet, engagemang och entreprenörskap. Balansen mellan individens drivkraft och kraften i det gemensamma är en del av vår framgång. Har du vilja och egna idéer finns en mängd möjligheter att lyckas hos oss.

ICA Sverige driver dagligvaruhandel över hela landet tillsammans med fria ICA-handlare. Handlarna äger och driver butikerna själva, men har avtal med ICA Sverige som gör gemensamma inköp, stöttar i frågor om försäljning och effektivisering samt ansvarar för logistik och samlad marknadskommunikation.

ICA Sverige tar också fram nya butikslägen och hjälper handlarna att utveckla befintliga butiker genom till exempel modernisering eller utbyggnad. ICA Sverige arbetar med fyra butiksprofiler för att möta kundernas behov för olika situationer: ICA Nära, ICA Supermarket, ICA Kvantum och ICA Maxi. Därutöver arbetar det nya affärsområde E-handel med att driva utveckling av och stötta butikernas E-handelsaffär i samtliga profiler.

Som Chefscontroller tillhör du finansfunktionen och är med i Controllings ledningsgrupp samtidigt som du är beslutsstöd och rådgivare till chefen för Logistik i de flesta finansiella frågor. Du är en del av Logistiks ledningsgrupp. Tjänsten rapporterar till Chef Business Control ICA Sverige.

Chefscontroller Logistik ansvarar för att korrekt och kvalitativ managementrapportering för funktionen upprätthålls. Vidare arbetar denna med funktionens verksamhetsstyrning vilket inkluderar affärsplanering, finansiell målsättning, prognosarbete samt löpande uppföljning och analys. Personalansvar för ett team om 8-9 medarbetare. Teamet innehåller en Gruppchef lager under vilken det finns fem medarbetare placerade på våra respektive lagerenheter.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår i rollen som Chefscontroller;

  • Helhetsansvar för löpande månadsrapportering, uppföljning och analys av finansiellt utfall samt KPIer
  • Driver och ansvarar för planerings- och prognosprocesserna samt säkerställer kvalitet i leveransen
  • Uppföljning och analys av funktionens verksamhetsmål och strategiska KPIer som ligger till grund för att stötta och utmana arbetet inom funktionen
  • Verka för att funktionen uppnår sina mål genom att identifiera och synliggöra framtida affärsrisker och möjligheter
  • Business Case beräkningar samt uppföljning av gjorda investeringar.
  • Ad-hoc analys och rapportering vid behov
  • Delaktig medlem i ledningsgruppen för Logistik
Uppdragsgivare: ICA Sverige

Ort: Solna

Din profil
Du är civilekonom eller civilingenjör och har minst 5 års erfarenhet som Business Controller. Din personlighet präglas av naturliga ledaregenskaper och du känner ett genuint intresse och ansvar för att utveckla och motivera dina medarbetare. Som person är du analytisk, noggrann och kommunikativ med god samarbetsförmåga och integritet. Du har även goda redovisningskunskaper. Det är meriterande med tidigare logistisk- och ledarerfarenhet.

Vidare har du ett konsultativt förhållningssätt och en positiv inställning samt trivs med att arbeta i en organisation som emellanåt präglas av snabbt tempo och höga leveranskrav. Du bör trivas och stimuleras av en miljö som utmärks av en stark entreprenörskapsanda och där förmågan att hantera snabba förändringar, rak kommunikation samt skapa goda relationer är av stor betydelse. Du ska trivas med att arbeta både högt och lågt då rollen inkluderar allt från strategiska diskussioner i ledningsgrupp till skapande av bokföringsunderlag i samband med bokslut.

Välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carin Wall, carin.wall@dfindfinance.se. Ansökan sker via www.dfindfinance.se.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.