Controller i Uppsala

Publicerad:
2018-04-20
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201140160
Sista ansökningsdag:
2018-04-27
Kontakt:
Malin Lindqvist
Telefonnummer:
0768557176
Vill du vara med på en spännande och utvecklande resa och strategiskt stärka upp vår organisation med en helt ny roll? Beskriver du dig som en driven, kommunikativ, initiativrik och prestigelös analytiker? Då är det kanske dig vi söker!

Vi letar efter dig som tycker om siffror men även har ett intresse för människor. Som HR-controller rapporterar du till HR-avdelningen och har ett nära samarbete med Finance. Du ansvarar för framtagande och uppföljning av budget för personalen samt kommer även att agera beslutsstöd till chefer och ledning gällande personalrelaterade kostnadsfrågor.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Vara en länk mellan HR och Finance i frågor kring anställda, konsulter och organisation.
  • Ansvara för kontroll av antal anställda och konsulter och dess kostnader samt utvecklande av tillhörande processer och rutiner
  • Tolka och beräkna konsekvenser av avtal och personalförmåner
  • Följa upp och ta fram av definitioner för KPI:er och personalnyckeltal
  • Löpande dialog med chefer och kostnadsansvariga
  • Fakturakontroll avseende personalrelaterade kostnader och konsultkostnader
  • Övriga personaladministrativa uppgifter kan förekomma, exempelvis hantering av organisationsscheman

Uppdragsgivare: IP-Only

Ort: Uppsala

Ansökan: Urval och intervjuer kommer att ske löpande ansök därför så snart som möjligt, dock senast 2018-04-27. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag,.

Om du har några frågor kontakta gärna Malin Lindqvist, malin.lindqvist@dfindfinance.se, 076-855 71 76 eller Charlotta Ezitis Holmström, charlotta.ezitis.holmstrom@dfindfinance.se, 0708 88 88 16

Vem söker vi?
Du har en relevant akademisk examen inom t.ex. ekonomi, samhällsvetenskap och statistik gärna med HR-inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som HR-controller eller närliggande område inom en ekonomifunktion samt erfarenhet från arbete med att sammanställa och analysera data i Excel.

Du kan arbeta självständigt, systematiskt och analytiskt och är bra på att planera och strukturera din arbetsdag. Att ta initiativ och verka även om processer, rutiner och ansvarsfrågor ännu inte är på plats ser du som självklart. Som person trivs du i en miljö där individen uppmuntras till att påverka och göra skillnad.

För tjänsten krävs att du har lätt för att lära dig nya system, goda kunskaper i Officepaketet, speciellt Excel samt goda kunskaper i både svenska och engelska.

Företagsbeskrivning:
IP-Only startade sin verksamhet 1999 och byggde från början upp en verksamhet baserad på en övertygelse om Internet och IP som centrala bärare för all form av kommunikation. Över tid har man samlat kompetens och personer med kunskap och erfarenhet av att bygga och driva en komplett modern infrastruktur av fibernät, datacenter och tekniska tjänsteplattformar. IP-Only ägs sedan sommaren 2013 av EQT. Med EQT som ägare har IP-Only de förutsättningar som krävs för en kraftig utveckling av fibernätsmarknaden och skapa en stark oberoende aktör.

IP-Onlys affärsidé är att äga, driva och utveckla sin egna nordiska nätinfrastruktur och erbjuda tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället. Grunden för verksamheten är det nordiska stam- och accessnätet med tillhörande egna datacenter för tjänster inom serverhosting och Internet. Kunderna utgörs av andra operatörer, tjänsteleverantörer på Internet, samt IT-intensiva företag och organisationer inom privat och offentlig sektor. IP-Onlys vision är att vara den främsta leverantören i Norden av tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället såsom fibernät, Internet, datacenter, serverkapacitet och telefoni.