Controller i Göteborg

Publicerad:
2018-09-05
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201169079
Sista ansökningsdag:
2018-09-30
Kontakt:
Elisabeth Lidstedt
Controller till Exide Norden , Göteborg

Tjänstebeskrivning
Vi söker nu en självständig och driven Controller till Exides huvudkontor i Mölnlycke, Göteborg. Bolaget befinner sig i en spännande och utvecklande period och är i högsta grad internationellt, vilket medför en intressant utmaning för den som vill vara med!

Ditt ansvarsområde
Som Controller ingår du i en liten och dynamisk ekonomi- och controllerorganisation med ansvar för ekonomifunktionen för Exide Norden. I rollen arbetar du med support till Nordic Sales controller och rapporterar till Finance Director Nordic.

Arbetsuppgifter
• Analys och uppföljning av försäljning, marginaler och kostnader

• Budget och prognosarbete för försäljningsverksamheten

• Sammanställningar och rapportering

• Bokslutsarbete kopplat till säljrelaterade processer

• Ansvar för svenska kundreskontran

• Projektrelaterade arbetsuppgifter

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är civilekonom eller har annan eftergymnasial utbildning och minst 3 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkande industri (försäljning och distribution). Du har mycket goda Excel – och systemkunskaper samt är flytande i svenska och behärskar engelska i såväl tal som i skrift.

Som person är du en flexibel, strukturerad och trygg i dig själv. Du är proaktiv och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är van att arbetat med varierande arbetsuppgifter och är prestigelös.

Ort: Göteborg

Uppdragsgivare: Exide Technologies

Ansökan
Känns detta som en spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt, mail elisabeth.lidstedt@dfindfinance.se, tel 0733-434571.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Organisation:
Exide Technologies finns i mer än 80 länder och är en av världens största tillverkare och återvinnare av bly-syrabatterier. Exides fyra globala företagsgrupper – Transportation Americas, Transportation Europe and Rest of World, Industrial Energy Americas and Industrial Energy Europe and Rest of World – tillhandahåller ett omfattande utbud av produkter för lagring av elektrisk energi och tjänster för industri- och transportsektorerna.

Exide Transportation omfattar original- och ersättningsutrustning för bilar, tunga lastfordon, jordbruksmaskiner, marin utrustning och nya teknologier för hybridfordon. Exide Industrial omfattar sådana applikationer för nätverk som telekommunikationssystem, elektrisk utrustning, järnvägar, solenergisystem och avbrottsfria elsystem (UPS), samt applikationer för transport, däribland truckar, gruvfordon och andra arbetsfordon.

Exide Technologies Nordic, är en division inom Exide Technologies Europe som marknadsför och distribuerar produkter och tjänster inom båda ovan nämnda affärsområden. Exide Nordic har en stark marknadsposition på respektive marknad och arbetar med välkända varumärken som Tudor, Exide och Sønnak. Exide Nordic har totalt 170 anställda, varav 8 inom Ekonomi.

Mer information om Exide Technologies, däribland finansiellt resultat, kan hämtas på www.exide.com / www.tudor.se