Controller till långvarigt uppdrag

Publicerad:
2018-10-22
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201179778
Sista ansökningsdag:
2019-01-01
Kontakt:
Petra Govik
För kunds räkning söker Dfind Finance en controller och Sales & Operational Planning Manager till ett längre uppdrag. Rollen innebär att driva de månadsvisa planeringsprocesserna för området försäljning och den operativa verksamheten. Du ansvarar också för diverse processförbättringar, ingår i prissättningsarbetet, tar fram försäljningsprognoser och stödjer affärsplaneringsprocessen.

I rollen arbetar du nära försäljnings- och marknadsföringsavdelningen för att få en ökad förståelse för marknadens efterfrågan. Du arbetar också nära leverantörssidan för att få god insikt i materialprognosprocessen. Månadsvis prognosarbete och finansiell kontroll ingår för området försäljning och den operativa verksamheten.

Rollen innefattar ansvaret för diverse processförbättringar både för den lokala verksamheten men också för bolagets globala verksamhet. Vidare ingår ad hoc-analyser, finansiellt stöd till affärsområdes- och avdelningscheferna med fokus på lönsamhet och kunskap kring eventuella risker och möjligheter för framtiden. Du kommer även att stödja dem i budgetarbete, prognoser och lönsamhetsanalyser. Du agerar även rådgivare för kostnadsåtgärder och övriga finansiella råd. I rollen ingår att förse ledningen med analyser av det ekonomiska resultat.

Viktigt i rollen är att upprätthålla bra affärsrelationer med samtliga funktioner inom bolaget men även med externa intressenter till bolaget.

Uppdraget pågår initialt ett år men för rätt person finns goda möjligheter för övergång till kund.

Bolaget levererar högteknologiska lösningar som på ett konkret sätt gör världen säkrare och mer hållbar för människa och miljö. Bolaget är världsledande i sin bransch och på deras Innovation Centre i Sverige är varje medarbetare en del av en utvecklingsintensiv och innovativ miljö där alla har en tydlig bild av hur man i sitt eget arbete bidrar till företagets framgång.

Bolagets värderingar är kundfokus, engagemang och mod, vilka genomsyrar företagskulturen och beslutfattandet. Arbetsklimatet är familjärt och trivsamt med korta beslutsvägar, stort utrymme för individen att påverka och ta egna initiativ. Samtidigt erbjuds tryggheten och utvecklingsmöjligheterna som det innebär att vara en del av den större globala koncernen med kontor världen över.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Petra Govik telefon 0724-503918, petra.govik@dfindfinance.se

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en kandidatexamen i företagsekonomi eller annan relevant eftergymnasial utbildning. Vi ser gärna att du minst tre års relevant arbetslivserfarenhet. Med din arbetslivserfarenhet har du en god förmåga att se och tolka finansiella indikationer för att göra bra affärsbeslut för verksamheten.

Mycket av arbetet sker i Excel, vilket betyder att du behöver behärska programmet mycket väl. Meriterande är också om du har erfarenhet av att ha arbetat i affärssystemet Hyperion. Som person har du en mycket god kommunikationsförmåga, både i tal och skrift på svenska och engelska.

Vi kommer att lägga stor vikt vid den personliga lämpligheten. Vi söker dig som drivs av att uppnå satta mål, även vid mer utmanande situationer. Du är van att arbeta effektivt även när vägen framåt inte alltid är helt tydlig. Du har förmågan att bidra till ett gott arbetsklimat där dina kollegor känner sig motiverade att medverka till att organisationen uppnår sina mål. Du är som person förtroendegivande och agerar affärsmässigt gällande integritet och uppriktighet.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning:
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom ekonomi, finans och lön. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som konsult.