Controller till Sveriges Radio

Publicerad:
2019-03-04
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201201375
Sista ansökningsdag:
2019-03-10
Kontakt:
Helén Lissäng
Sveriges Radio inför ny organisation och vidareutvecklat arbetssätt för att på bästa sätt stötta verksamheten med ekonomistyrning. Vi behöver därför rekrytera ytterligare en Controller som vill vara del av denna förändringsresa. Till dig som uppskattar att arbeta nära verksamheten, som med ditt positiva och proaktiva förhållningssätt bidrar till att kontinuerligt vidareutveckla vår Controller-funktion kan vi erbjuda en spännande utmaning. Rollen är placerad i Radiohuset på Gärdet och rapporterar till Chef för Ekonomistyrning

Som Controller på Sveriges Radio förväntas du ha förmåga att analysera större Verksamhetsområden ur ett strategiskt perspektiv. I denna roll kommer du få fokusera på konsekvenser på längre sikt, föreslå alternativa lösningar samt presentera detta i ledningsgruppen. För att lyckas i rollen behöver du kunna växla mellan operativa arbetsuppgifter till att ägna tid åt att proaktivt utveckla verksamheten med nya sätt att arbeta där effekterna skissas på i olika Business Case.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Controller är:

  • Förse verksamheten med proaktiva analyser
  • Bidra till kontinuerlig processutveckling
  • Aktivt ledningsgruppsarbete
  • Rapportering
  • Uppföljning
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning samt tidigare erfarenhet av Controlling. Du kommer i denna roll stötta 10-15 Enhetschefer och behöver därför uppskatta att bygga och underhålla relationer. För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att pedagogiskt beskriva ekonomiska termer för icke-ekonomer. Vidare är du nyfiken, flexibel och öppen för förändringar.
I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. I rekryteringsprocessen samarbetar vi med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helén Lissäng på helen.lissang@dfindfinance.se

Om Sveriges Radio
Vi på Sveriges Radio tror på öppenhet och ärlighet i alla lägen. Vi vidgar perspektiven och utmanar osaklighet för att värna om demokratin. Mitt i händelsernas centrum ska vi behålla allmänhetens höga förtroende. Därför skapar vi oberoende radio för hela livet, för hela landet, på alla relevanta plattformar. Vi tror också på att kunskap och glädje smittar av sig. Därför skapar vi arbetsplatser där vi kan utvecklas, vara glada och hälsosamma. Vi omfamnar olikhet och tror att du kan vara en i gänget, samtidigt som du är en helt unik person. Vi välkomnar dig att vara precis som du är!
För mer information vänligen se www.sverigesradio.se