Ekonomiansvarig till LIAB Load Indicator AB i Göteborg

Publicerad:
2018-02-09
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Företagsledning
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201123870
Sista ansökningsdag:
2018-03-02
Kontakt:
Susanne Areschoug
Telefonnummer:
0729-889430
LIAB är del av Lagercrantz-koncernen vars filosofi är att dotterbolagen ska drivas självständigt och därför finns det en stor frihet att få utveckla bolagets verksamhet. Bolaget omsätter idag ca 40 MSEK med god lönsamhet, har ca 20 anställda och producerar tekniska lösningar för den tillverkande industrin. Lagercrantz Group [www.lagercrantz.com] är en teknikkoncern som är noterad på NASDAQ Stockholm och omsätter drygt 3 miljarder SEK i de ca 50 dotterbolag som finns inom koncernen.

Vi söker en nyckelperson som vill arbeta i en självständig och bred roll med både redovisning, administration, personalärenden samt inköp/logistik.
Din uppgift blir att ligga steget före samt att komma med förslag till effektivisering, utveckling och förändring. Som ekonomiansvarig på LIAB Load Indicator ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter
• Löpande bokföring, moms- och skattedeklarationer

• Leverantörs- och kundreskontra

• Sammanställning av månads-, kvartals- och årsbokslut

• Rapportering till myndigheter och revisorer

• Koncernrapportering

• Sammanställa underlag till extern lönebyrå

• Framtagande och uppföljning av budget, prognos och likviditetsplanering

• Förbättra och utveckla företagets administration och rutiner

• Administrativa uppgifter som t ex personaladministration, inköp, hantering av kontrakt med återförsäljare och leverantörer, fakturering, prislistor och annan verksamhetsuppföljning.

• Lagerbevakning i samarbete med Produktionsledare.

Tjänsten som ekonomiansvarig är för närvarande på deltid, utöver detta har du andra administrativa uppgifter beroende på dina önskemål om tjänstgöringsgrad, och du kan alltså välja att få arbeta 75 till 100 %.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är vidareutbildad inom ekonomi och har minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har tidigare ansvarat för redovisnings- och bokslutsprocesser och du har förståelse för vad det innebära att arbeta i mindre bolag. Då inköp/lager är en viktig del av verksamheten tror vi du har erfarenhet från producerande bolag. Vidare har du goda kunskaper i Excel, det är meriterande om du tidigare arbetat i systemen Pyramid och Cognos. Om du ej har erfarenhet av dessa system så kommer du få utbildning i dessa. Du är flytande i svenska och engelska i tal och skrift.

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt på din personliga egenskaper samt goda referenser från ditt yrkesliv. För att trivas på LIAB Load Indicator och för att vara framgångsrik i din roll är du prestigelös, har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig och har en förmåga att skapa ett positivt arbetsklimat. Du är även ansvarstagande, strukturerad och noggrann.

Omfattning:
Deltid 75 % med möjlighet till mer, Tillsvidare

Placeringsort:
Göteborg

Ansökan:
Har du frågor kontakta gärna Susanne Areschoug på Dfind Finance susanne.areschoug@dfindfinance.se eller 0729-889430. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2018-03-02. Vi intervjuer kandidater löpande och tjänsten kan därmed komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.