Ekonomiansvarig till Mimab i Göteborg

Publicerad:
2018-03-13
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201122623
Sista ansökningsdag:
2018-03-31
Kontakt:
Elisabeth Lidstedt
Mimab söker analytisk Ekonomiansvarig med stort engagemang!

Tjänstebeskrivning
Vi söker nu en ekonomiansvarig till Mimabs kontor i Skandiahamnen, Göteborg.

Som ekonomiansvarig har du ett helhetsansvar för företagets ekonomi och ekonomisystem. Du analyserar utfall, arbetar med prognoser och tar fram kvalitativa beslutsunderlag till VD och styrelse. Du har två personer till din hjälp och du rapporterar till VD.

Arbetsuppgifter:
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

• ansvar för månads- och årsbokslut

• likviditetsplanering/prognoser

• upprättande av resultat-, balans- och likviditetsbudget

• analys av budget och prognos

• projektredovisning

• rapportering till ledning och styrelse

• moms- och skatteredovisning

• avstämningar och utredningar

• utveckling av redovisningsrutiner för bolagen i Mimab-koncernen

• kontakt med revisor

• ansvar för att bolaget följer redovisningsregler

Vem är du?
Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial ekonomisk utbildning och minst 5-10 års arbetslivserfarenhet, gärna från små eller medelstora bolag och det är meriterande med erfarenhet av tjänsteproducerande företag.

För att lyckas i rollen bör du vara självgående, analytisk, noggrann och prestigelös. Du trivs i en mindre organisation och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Här är det samarbete, engagemang och prestigelöshet som råder. I detta bolag blir du synlig och betydelsefull!

Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du har generellt goda Excelkunskaper samt är flytande i svenska.

Vad kan Mimab erbjuda dig:
Mimab är en attraktiv arbetsgivare för dig som vill arbeta i ett litet familjeägt bolag. Du kommer till en trevlig miljö och god sammanhållning.

Ort: Göteborg

Uppdragsgivare: Mimab Skepps- och Industriservice AB

Ansökan
Känns detta som en spännande utmaning? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer och urval sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt, tel. 0733-434571.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.

Organisation:
Mimab är ett modernt företag med lång samlad erfarenhet inom både industri och sjöfart. För oss står alltid kundens behov i fokus och att snabbt kunna vara på plats när och där vi behövs. Vi arbetar inom följande huvudområden: Terminal&Hamn, Transport&Anläggning, Industri&Projekt och Sanering&Ytbehandling.

Vår ambition är att vara en stark partner och att alltid leverera en tjänst eller en produkt som håller hög kvalitet och som möter våra kunders krav och förväntningar.