Ekonomiassistent rekryteras till Kia Motors i Upplands Väsby

Publicerad:
2018-04-23
Ort:
Upplands Väsby, Stockholms län
Kategori:
Ekonomiassistent
Specialisering:
Ekonomiassistent
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201135775
Sista ansökningsdag:
2018-04-29
Kontakt:
Maria Hydén
Telefonnummer:
0703586168
Är du vass på leverantörsreskontra och redo för en ny utmaning på ett globalt och framgångsrikt företag?

Kia Motors Sweden AB söker nu en engagerad och driven ekonomiassistent som vill ta ansvar för leverantörsreskontran. I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta brett med allt från fakturahantering till avstämningsarbete, med ansvar att säkerställa ett korrekt flöde av god kvalitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leverantörsfakturor - registrering, kontering, attestering och betalning
  • Periodiseringar, månatliga avstämningar och åldersanalys
  • Uppdatera och underhålla masterdata
  • Bokslutsarbete – månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Säkerställa bokningar utifrån ett skattemässigt- och momsperspektiv
  • Kontinuerligt arbete med att effektivisera och förbättra interna rutiner och processer
  • Ad hoc-projekt och andra förekommande uppgifter inom teamet
Du kommer att ingå i ett team om fyra medarbetare och rapportera till redovisningschef.

Du erbjuds:
Som ekonomiassistent på Kia Motors får du möjlighet att arbeta i ett glatt och trevligt gäng som verkar i en snabbfotad kultur med högt i tak. På Kia strävar man alltid efter att göra allting bättre och för rätt person finns goda möjligheter att ta sig an spännande projekt vid sidan av de dagliga arbetsuppgifterna. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Bredden i Upplands Väsby där det idag arbetar 70 personer.

Uppdragsgivare: Kia Motors Sweden AB

Ort: Stockholm, Upplands Väsby

Vem söker vi?
Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av leverantörsreskontra med en relevant ekonomiutbildning i grunden. Du har goda kunskaper i grundläggande bokföring med god förståelse för hela det ekonomiska flödet. Vidare är du systemintresserad med goda kunskaper i Excel där du är van att hantera stora volymer data. Har du erfarenhet av SAP eller andra komplexa affärssystem ser vi det som meriterande. På Kia arbetar man i en internationell miljö varför det viktigt att du behärskar engelska och svenska obehindrat i både tal och skrift.

Som person är du ansvarstagande och noggrann med god förmåga att driva ditt arbete självständigt. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter och trivs med att arbeta i en dynamisk och internationell miljö där man hjälps åt och arbetar tillsammans mot gemensamma mål. Utöver det bör du ha god känsla för service och trivas med att ha många kontaktytor. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan snarast. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
I denna rekrytering samarbetar Kia Motors Sweden med Dfind Finance. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Hydén på 0703-58 61 68 eller maria.hyden@dfindfinance.se. Ansökan sker via www.dfindfinance.se.

Om Kia Motors:
Kia Motors Corporation bildades 1944 och är Koreas äldsta tillverkare av motorfordon. Kia har som mål att bli ett av världens främsta bilmärken. Kias 10 fabriker och monteringsanläggningar i fem länder producerar över 3,67 miljoner bilar per år som säljs i 181 länder. Kia har idag ca 50 000 anställda.

Kia Motors Sweden AB etablerades 2004 och är ett helägt dotterbolag inom Kia Motors Corporation. Företaget ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. De erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar.

Försäljningen av Kia i Sverige ökar kontinuerligt och Kia är idag Sveriges tredje största bilmärke. Just nu rullar det ca 160 000 Kia-bilar ute på de svenska vägarna.

Idag har Kia Motors Sweden AB ca 85 återförsäljare och knappt 100 serviceverkstäder spridda över landet som säkerställer kontakten med de svenska Kia-ägarna. På huvudkontoret i Upplands Väsby arbetar idag 70 personer.

Sökord: ekonomi, ekonom, redovisning, ekonomiassistent, redovisningsassistent, leverantörsreskontra, accounts payable, accountant