Ekonomiassistent till Svenska kyrkan i Lund, vikariat

Publicerad:
2019-05-14
Ort:
Lund, Skåne län
Kategori:
Ekonomiassistent
Specialisering:
Ekonomiassistent
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201216748
Sista ansökningsdag:
2019-05-15
Kontakt:
Annie Höjman
Ekonomiassistent till Svenska kyrkan i Lund, vikariat på ett år.

Svenska kyrkan i Lund med 90 000 invånare har en ung och rörlig befolkning. Pastoratet har sju församlingar som finns i staden och på lundaslätten, sjukhuskyrka, familjerådgivning och diakonicentral samt en kyrkogårdsavdelning och ett kansli. Här finns ca 200 anställda samt en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet håller samman styrningen och pastoratet leds av domprosten.

Är du sugen på nya utmaningar och är redo att ta dig an en roll som ekonomiassistent? Just nu söker Svenska kyrkan i Lund efter dig som har ett par års erfarenhet av ekonomiarbete och som vill vara delaktig i organisationens utveckling framåt mot ett mer digitaliserat arbetssätt. Du kommer att ingå i ett team om 5 personer och vara stationerad i de vackert belägna lokalerna i centrala Lund med närhet till botaniska trädgården.

Ekonomiavdelningen är en del av pastoratets stödfunktioner tillsammans med Fastighets- IT- och HR-avdelningarna. Stödfunktionerna leds av kanslichefen och arbetar för att bidra och ge stöd åt pastoratets verksamhet.

Tjänsten är ett vikariat på 1 år med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:

  • Hantering av leverantörsfakturor
  • Betalningar och avstämningar
  • Fakturering
  • Delaktighet i bokföring
Arbetet innebär många kontakter med medarbetarna i församlingarna, framförallt via e-post och telefon.

Du blir en del av en arbetsgrupp präglad av gott samarbete och en härlig atmosfär.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har minst en gymnasieutbildning inom ekonomi och ett par års erfarenhet av liknande arbete. Har du erfarenhet från större organisationer och/eller har du tidigare arbetat i en ideell, kommunal eller statlig verksamhet är detta meriterande. Du är medlem i Svenska kyrkan och vi ser gärna att du delar kyrkans värderingar.

Som person är du noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en förmåga att hantera stressfyllda situationer väl samtidigt som du behåller ett lugn. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du värnar om samarbetet inom teamet, vilket avspeglas i ditt sätt att stötta dina kollegor. Ditt engagemang präglar hela ditt arbete och du trivs med att ha många olika kontaktytor.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2019-05-31. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande kan tjänsten komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök gärna så snart som möjligt via www.dfindfinance.se

För information: I denna rekrytering samarbetar Svenska kyrkan i Lund med Dfind Finance. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@dfindfinance.se eller Rebecca Andersson på rebecca.andersson@dfindfinance.se