Ekonomichef till EPS Vascular AB i Viken

Publicerad:
2019-03-07
Ort:
Helsingborg, Skåne län
Kategori:
Chefer
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201205708
Sista ansökningsdag:
2019-03-28
Kontakt:
Jeanette Wahrenberg
Telefonnummer:
0765345434
EPS Vascular är en ledande aktör inom medicinteknikområdet med inriktning på kardiovaskulära ingrepp och distribuerar produkter inom Norden (Sverige, Danmark, Norge och Finland) och Baltikum.Genom de två systerbolagen EPS Vascular AB och EP Endovascular AB kombinerar vi våra unika erfarenheter inom områdena, med nischprodukter som kräver proctoring och träning. Detta ger oss möjlighet att erbjuda nya innovativa och spännande teknologier på ett tidigt stadium av produktutvecklingen. EPS Vascular AB och EP Endovascular AB erbjuder ett partnerskap för klinisk utveckling för både våra kunder och våra leverantörer. För vidare information besök gärna vår hemsida: www.epsvascular.com eller www.ependovascular.com

EPS Vascular fortsätter växa och är nu i behov av en ekonomichef till sin organisation. Känner du dig trygg i redovisning likväl som du har vana av att jobba med analys och uppföljning? Vill du vara med och vidareutveckla ekonomifunktionen? Trivs du i den mindre entreprenöriella organisationen och ser möjligheter snarare än hinder vid förändringar? Har du en förmåga att få organisationen att dra åt samma håll? Då kan det vara dig vi söker till denna nya roll. Du kommer att vara placerad vid kontoret i Viken som ryms i ljusa lokaler med havet som närmsta granne och en fantastisk utsikt över Öresund.

I rollen som ekonomichef ansvarar du för ekonomiavdelning och Customer Service med personalansvar för 3 personer. Du rapporterar direkt till ägare och styrelse där du har en viktig roll som bollplank i ekonomiska frågor, samt ingår i ledningsgruppen. Arbetet innehåller arbetsuppgifter av såväl operativ som strategisk karaktär. Förutom traditionellt ekonomiarbete ingår även ansvar för IT, ISO-frågor, avtalsfrågor, personalfrågor samt vidareutveckling av befintlig process. Då bolaget verkar i Norden kommer du bland annat ha kontakt med vårt finska dotterbolag där du blir involverad i frågor rörande redovisning och skatt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Löpande redovisning

• Moms, skatt samt import- och export frågor

• Månads- och årsbokslut för 3 bolag, inklusive koncernredovisning

• Analys och uppföljning

• Budget och prognos

• Rapportering till ledningsgrupp och styrelse

• Systemfrågor och e-handel

• Vidareutveckling av rutiner och processer

Du erbjuds en roll i en familjär och prestigelös miljö med stort engagemang hos samtliga medarbetare. Rollen innebär frihet under ansvar och ger dig en möjlighet att själv vara med och påverka din egen utveckling.

Uppdragsgivare: EPS Vascular AB

Ort: Viken

Omfattning: Heltid

Vem söker vi?
Vi tror att du har en högskole-/universitetsexamen inom ekonomi, troligtvis med inriktning redovisning och/eller controlling. Du har minst 5 års erfarenhet av en liknande roll och känner dig trygg i din redovisning med förståelse för koncernredovisning, och gällande redovisningsregler. Du är en van Excelanvändare och har erfarenhet av olika ekonomisystem där erfarenhet av VISMA Business anses meriterande. Då du kommer att ha mycket kontakter såväl internt som externt är din kommunikativa förmåga viktig och du behärskar såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Vidare har du erfarenhet av att skapa struktur samt utveckla processer och rutiner. Erfarenhet av Med Tech bransch, ISO-arbete och lönehantering är meriterande.

Som person är du flexibel, besitter en social kompetens och har lätt för att planera ditt arbete. Din samarbetsförmåga är god likväl som du kan ta dig an självständiga arbetsuppgifter. Ditt ledarskap präglas av en coachande ledarstil där du klarar av att bygga en teamkänsla hos medarbetarna och se till att ni alltid levererar enligt uppsatta mål. Du är en god problemlösare med vana att förklara ekonomidelar på ett pedagogiskt sätt för övriga i organisationen. För att trivas i rollen bör du vara van vid snabba beslut, ha en vilja att förbättra och utveckla samt våga ifrågasätta och föra fram argument.

Ansökan:
I denna rekrytering samarbetar EPS Vascular AB med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se. Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 28 mars. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jeanette Wahrenberg på 0765-345434 alt. jeanette.wahrenberg@dfindfinance.se

Varmt välkommen med din ansökan!