Ekonomichef till Hargs Hamn i Östhammar

Publicerad:
2018-10-08
Ort:
Östhammar, Uppsala län
Kategori:
Chefer
Specialisering:
Övrigt
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201164864
Sista ansökningsdag:
2018-10-19
Kontakt:
Mimmi Jonsson
Telefonnummer:
0729889005
Drivs du av att jobba verksamhetsnära i en dynamisk roll? Vill du jobba både strategiskt och operativt och ha det övergripande ekonomiansvaret i en mindre verksamhet? Då kan detta vara rollen för dig. Hargs Hamn står inför en spännande tillväxtresa där du som Ekonomichef får möjlighet att vara med och bidra.

Vi söker dig som har god förståelse för ekonomisk kalkylering, internkontroll och uppföljning och du får gärna ha intresse för miljöarbete. Rollen är bred och du kommer att jobba både högt och lågt.

Som Ekonomichef ansvarar du för bolagets ekonomifunktion som innefattar allt från fakturering, leverantörsdebitering, budgetering, likviditetsplanering och ekonomisk rapportering till VD och styrelse. Rollen innebär många kontaktytor, både internt och externt. Du jobbar nära VD och i ekonomifunktionen finns också en ekonomiadministratör.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ytterst ansvara för löpande redovisning, avstämningar och bokslut
  • Huvudansvarig för ekonomiprocesser och internkontroll
  • Framtagande och analys av ekonomiska rapporter, nyckeltal, prognoser, budget och likviditet
  • Ansvara för rapportering till styrelsen
  • Följa upp och kontinuerligt förbättra bolagets ekonomisystem och administration
  • Huvudansvar för bolagets ledningssystem
Ort: Hargshamn

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag 19/10-18: Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sök därför så snart som möjligt.

För information: Välkommen att kontakta Mimmi Jonsson på mimmi.jonsson@dfindfinance.se eller 072-9889005

Kvalifikationer:
Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande och flerårig erfarenhet från en redovisningstung roll. Vidare har du tidigare jobbat med ekonomistyrning, exempelvis som ekonomichef eller controller. Du har god kännedom gällande regler inom svensk redovisning och erfarenhet av kvalificerat analysarbete samt rapportering. Det är meriterande om du tidigare har jobbat på ett bygg/entreprenörsbolag.

Vi söker dig som är självgående, flexibel och prestigelös. Den vi söker ska vara drivande och samarbetsorienterad och som person är du noggrann och relationsskapande.


Om bolaget
Hargs Hamn är närmaste allmänna godshamn norr om Stockholm. Förutom bulkgods, hanterar hamnen även andra godsslag, till exempel husmoduler och vindkraftverk. Hamnen utgör ett logistiskt nav, eftersom den knyter samman sjövägs-, lastbils- och järnvägstransporter. I hamnen finns vårt serviceinriktade team, som erbjuder lossning och lastning året om. Hamnen erbjuder stora lagringsutrymmen och det finns planer på att bygga ytterligare lagerhallar. Hargs Hamn sysselsätter ca 35 personer och omsätter 50 miljoner.