Erfaren redovisningsekonom till Dräger i Göteborg

Publicerad:
2018-03-05
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Redovisning
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201123830
Sista ansökningsdag:
2018-04-27
Kontakt:
Maria Hellström
Dräger är ett marknadsledande globalt företag inom medicin- och säkerhetsteknologi. Våra innovativa produkter, tjänster och lösningar skyddar och räddar liv i mer än 190 länder. Verksamheter inom medicintekniskt område, industri, räddningstjänst, Oil & Gas, Shipping och polisen använder Drägers produkter och lösningar. Dräger är ett tyskt familjeföretag i femte generationen med ca 13 000 anställda och är representerat i fler än 190 länder. Dräger Norden har 160 anställda med kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Nu har Dfind Finance möjlighet att erbjuda ett spännande konsultuppdrag som redovisningsekonom till Drägers nordiska Shared Service Center (SSC) på huvudkontoret i Partille. Du har även möjligheten att istället välja att bli anställd hos Dräger på ett föräldravikariat vilket kan för rätt person övergå till permanent tjänst och tillsvidareanställning.

Som redovisningsekonom har du huvudansvaret för de svenska och danska bolagen och kommer att arbeta självständigt med framförallt redovisning och vissa inslag av rapportering. Dina ansvarsområden består bland annat av löpande redovisning samt årsbokslut, årsredovisningar, deklarationer, moms, avstämningar och likviditetsplanering. Du kommer att sammanställa månads- och årsbokslut samt analys av resultat, nyckeltal och cashflow. Vidare ingår kontakt med bank och myndigheter och att arbeta löpande med dagliga administrativa och finansiella frågor för de nordiska bolagen. På ett SSC händer det mycket och vi söker dig som trivs i en miljö med tydliga ramverk, men som också kan ta egna initiativ och aktivt förbättrar rutiner och processer. Du har också möjlighet att delta i effektivitets- och utvecklingsprojekt. Som redovisningsekonom rapporterar du avseende det dagliga arbetet till ekonomichefen.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

För information: Maria Hellström 0733-778303 eller maria.hellstrom@dfindfinance.se

Kvalifikationer: Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har flera års erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter. Du är trygg i dina redovisningskunskaper, kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift och har med fördel erfarenhet av SAP.

För att trivas och lyckas i rollen måste du vara självständig, noggrann och strukturerad samt trivas med att arbeta i team och leverera hög kvalitet. Du trivs i en dynamisk miljö och har god förmåga att prioritera. Har du erfarenhet av att hantera leverantörs- och kundreskontra sedan tidigare och har förståelse för processen är detta en fördel.

Vi värdesätter att du är ödmjuk, flexibel och har en god förmåga att samarbeta med andra. På detta konsultuppdrag får du en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. För rätt person finns naturligtvis goda utvecklingsmöjligheter på Dfind Finance.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Organisations-/företagsbeskrivning: Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som erbjuder en omväxlande karriär som konsult inom ekonomi, finans och lön. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som konsult.