Finance Director rekryteras till CCM Hockey Europe i Solna

Published:
2019-04-16
City:
Solna, Stockholms län
Category:
Chefer
Position:
CFO
Job type:
Heltid
Job type:
Rekrytering
Reference number:
201213614
Last apply date:
2019-05-15
Contact:
Malin Skotte
Phone number:
0733434154
CCM Hockey - världens största tillverkare av hockeyutrustning söker en resultat- och affärsdriven Finance Director till sitt kontor i Solna. Här söker vi dig som trivs i en omväxlande och händelserik miljö och drivs av att ständigt skapa förbättringar. Förutom att vara en riktigt vass strateg är du även en professionell, tydlig och prestigelös ledare för ditt team om fem personer.

Tjänsten som Finance Director på CCM Hockey Europe innebär ett övergripande ansvar för den europeiska verksamheten. Det innebär att du är övergripande ansvarig för bolagets finansiella processer med tyngdpunkten på affärsstödjande aktiviteter och strategier. Under 2017 bytte vi ägare med ett stort globalt framåtriktat fokus. I ditt ansvar ligger att sätta struktur och utveckla riktlinjer, stärka affärskontroller och processer för att stötta den europeiska verksamheten. Du är också ansvarig för att utveckla finansiell och operativ planering såsom månadsrapportering och KPI:er. Du agerar stöd till VP Europe i budget-, prognos och kostnadshantering. Du säkerställer att korrekt hantering av företagets policy, rutiner och intern kontroll efterlevs. Utöver mer standardiserade rapporter finns ett löpande behov av ad hoc-analyser där ansvaret ligger hos Finance Director att säkerställa prioritering och leverans av dessa. Ad hoc-analyserna syftar framförallt till att bidra till utveckling av verksamheten. I ditt dagliga jobb kommer du har nära samarbete med nyckelpersoner inom Finance funktionen på huvudkontoret i Kanada. Den finansiella rapporteringen sker till Global Director of FP&A i Kanada. Inom ekonomifunktionen är du en driven ledare som brinner för att coacha dina medarbetare och ledare. Din roll innebär personalansvar och du har två direktrapporterande funktioner, en Business Controller och en Redovisningschef.

Du bör som person vara målfokuserad, kommunikativ och se kontakt med människor som något naturligt och positivt. Vi ser att du har en utpräglad affärsmässighet och en strategisk höjd. Du som person trivs i att arbeta i ett globalt expansivt bolag med högt tempo och snabba beslutsvägar. Du är trygg i din roll som ledare och besitter en god självkännedom. Självklart besitter du god planeringsförmåga och är en god kommunikatör. Du är säker i din kompetens och besitter förmågan att förklara det svåra på ett enkelt sätt. Du är självgående och tycker om att leda i förändring. Rollen kräver hög integritet och lojalitet och vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du erbjuds en roll med möjlighet att påverka och att sätta din egen struktur på ditt dagliga arbete. Inom CCM Hockey lever vi våra värderingar som grundar sig på vår expertis, vår förmåga att bidra och skapa världens bästa förutsättningar på hockeyrinken. Vi strävar alltid efter att bli bättre. Har du drivkraften och viljan finns goda möjligheter att lyckas hos oss.

Du ingår i CCM:s europeiska ledningsgrupp och rapporterar till VP Europe.

Uppdragsgivare: CCM Sverige AB

Ort: Solna, Stockholm

Vem söker vi?
Vi söker dig med akademisk examen från universitet eller högskola. Du har gedigen ledarskapserfarenhet och har arbetat med att leverera resultat i en process- och projektdriven miljö, minimum 5 år. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av roll som Finance Manager eller liknande och att sitta i ledningsgrupp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att utveckla metoder och att du genomfört större förändringsprojekt. Vi tror att du har en bakgrund inom redovisning och har du erfarenhet av systembyte ser vi det som meriterande. Då koncernspråket inom CCM är engelska, är det viktigt att du behärskar detta både i tal och skrift utöver svenska. Resor förekommer om ca två-fyra gånger i månaden och gäller framförallt Kanada och Europa.

Välkommen med din ansökan på engelska snarast då intervjuer och urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Malin Skotte 0733-434154 alternativt malin.skotte@dfindfinance.se. Varmt välkommen med din ansökan via www.dfindfinance.se.

Företagsbeskrivning
CCM är världens största ishockeyutrustningstillverkare. CCM tillverkar ett brett utbud av ishockeyutrustning i alla prisklasser, från amatör till proffsnivå. CCM Hockey Europe med sitt kontor i Solna ansvarar för all tillverkning och distribution i Europa. Det globala huvudkontoret ligger i Montreal i Kanada. Några av världens främsta hockeyspelare är ambassadörer för varumärket CCM såsom Sidney Crosby, Connor McDavid och Alexander Ovechkin för att nämna några. Läs mer på www.ccm.com

CCM – Made of Hockey

Sökord: Finance Director, Finance Manager, CFO, Ekonomichef, Accounting Manger