Financial Controller i Stockholm

Publicerad:
2018-07-03
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Financial Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160185
Sista ansökningsdag:
2018-08-26
Kontakt:
Carin Wall
Veolia växer och står inför nya utmaningar och behöver förstärka sitt Redovisningsteam med en erfaren, driven och ambitiös Financial Controller med goda redovisningskunskaper. Detta är en ny roll inom Veolia Nordic och du kommer ha möjlighet att påverka bland annat bokslutsprocesser och rutiner och arbetssätt inom Ekonomiavdelningens ansvarsområden.

Som Financial Controller har du ansvar för att säkerställa, följa upp och analysera att alla resultat- och balansräkningarna är korrekta. Detta gäller bolagen inom den nordiska delen av koncernen och avser både bolagen totalt och de enskilda resultatenheterna. I rollen ingår att säkerställa att redovisningen är korrekt samt följer interna och externa regelverk och riktlinjer. Övergripande ansvarsområden:

  • Löpande bokföring. Självständigt upprätta och dokumentera månadsbokslut och årsbokslut enligt ”Swedish GAAP” och IFRS.
  • Analysera och presentera resultatet muntligt och skriftligt, förklara eventuella avvikelser jämfört med budget och tidigare perioder.
  • Aktivt delaktig i projekt med utveckling och effektivisering av rutiner och processer och se till att redovisningsgruppen verkligen ligger i framkant gällande digitalisering.
Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som Financial Controller ser vi att du har en civilekonomexamen eller liknande. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning, från en linjeroll eller revision. Vidare har du goda kunskaper inom K3 och IFRS. Det är en fördel om du har erfarenhet från internationell miljö med stora flöden. Vi ser att du har god systemvana och besitter goda kunskaper i Excel. Utöver detta behärskar du svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Som person är du analytisk, noggrann och nyfiken. Du tar initiativ och kommer med förbättringsförslag och har förmåga att implementera dessa från ord till handling. Vidare är du en flexibel person som gärna hjälper till där det behövs och trivs i ett högt tempo. Du trivs i en roll som innebär många kontaktytor och du har en god kommunikativ förmåga. Denna tjänst passar dig som brinner för siffror och som vill arbeta i en dynamisk internationell koncern med mål att fortsätta växa.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar och tillämpar Veolias värderingar: ansvar, solidaritet, respekt, innovation och kundfokus, samt tillämpar dessa i ditt yrkesutövande. Veolia är en internationell koncern med stora karriärmöjligheter. Vi erbjuder dig ett arbete där du får möjlighet att utvecklas och arbeta med kompetenta medarbetare i ett stabilt företag som erbjuder goda villkor.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se

Då det är semestertider kommer urvalet att påbörjas från och med den 6 augusti. Välkommen då med frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Carin Wall på 0729889007 alt. carin.wall@dfindfinance.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Företagsbeskrivning
Med över 160 000 anställda världen över utformar och tillhandahåller Veolia lösningar inom energi, vatten, återvinning och underhåll som bidrar till en hållbar utveckling av samhällen och industrier. Veolia Nordic AB är moderbolaget för Veolias verksamhet i Norden som har en omsättning på 3,5 miljarder kronor och cirka 1 200 anställda. Verksamheten utgår ifrån 70 olika kontor i Sverige, Norge och Finland. Som anställd på Veolia har du möjlighet att utvecklas på många olika sätt. Vi arbetar nationellt och internationellt med utbildningsprogram som ser till att våra anställda har rätt kunskaper och får möjlighet att utvecklas inom sitt yrke. Campus Veolia erbjuder utbildningar som utvecklar både dig och vår organisation. Karriär- och utvecklingsmöjligheterna inom koncernen är många.