Financial Controller till KGH i Göteborg

Publicerad:
2018-03-08
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Redovisning
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201130728
Sista ansökningsdag:
2018-04-27
Kontakt:
Johanna Berglin
Telefonnummer:
0703-80 53 41
KGH är en oberoende helhetsleverantör av tullrelaterade tjänster. Vi erbjuder vår kompetens genom närvaro i Europa samt ett partnernätverk. Idag har vi mer än 14,000 kunder spridda över hela Europa och vi har byggt vår kunskap genom att vara nära våra kunder och även närvarande där gods rent fysiskt hanteras. Vi har våra egna kontor vid alla viktiga hamnar och gränser i Europa. Vår omsättning är nästan 700 miljoner kronor och vi har cirka 700 anställda i Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna, Danmark, Finland, Frankrike, Italien, Sverige och Norge. Läs mer på www.kghcustoms.com

KGH Customs Services fortsätter sin expansiva resa och söker nu ytterligare en kollega till Group Finance. I rollen som Financial Controller kommer du att arbeta med redovisning och vi förväntar oss därför att du brinner för området. Som arbetsgivare uppmuntrar vi engagemang och nyfikenhet och vill att du känner dig hemma i en miljö som präglas av dynamik, tillväxt och många kontaktytor. Group Finance består idag av 5 personer som tillsammans ansvarar för den koncernövergripande ekonomi- och finansfunktionen. I rollen som Financial Controller rapporterar du till Group Finance Manager.

Tjänstebeskrivning :
I dina arbetsuppgifter ingår följande:

• Löpande bokföring, skatteredovisning och månatliga

koncernrapporter för flera av ”toppbolagen”

• Analyser och kostnadsuppföljning månadsvis

• Årsbokslut och årsredovisning

• Deklarationer

• Budgethantering

• Kontakter med Finance Managers i systerbolag

• Bidra till utveckling inom redovisning och rapportering

I tjänsten förväntas du också kunna ta dig an diverse ad hoc-uppgifter samt vara behjälplig inom koncernredovisningsområdet. Vi söker dig som ser det som en utmaning och något positivt att innehållet i tjänsten kan komma att utvecklas och förändras över tid.

Kvalifikationer:
Du har akademisk utbildning inom ekonomi/redovisning och flera års erfarenhet av praktiskt arbete inom redovisning, inklusive årsbokslut och deklarationer. Vidare har du också erfarenhet av koncernrapportering, gärna internationell sådan. Vi ser positivt på om du har någon erfarenhet av koncernredovisning men framförallt har du ett intresse för området. Möjligen har du arbetat några år på en revisionsbyrå och vill ta nästa steg i din karriär. Du har god Excelvana, erfarenhet av att arbeta i system (gärna Visma, Cognos eller Qlikview) och vidare behärskar du svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Personlighet:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper som gör att vi får rätt förutsättningar för att göra en framgångsrik resa tillsammans. Vi ser gärna att du är kommunikativ, har en positiv inställning och är lätt att samarbeta med. Dessutom är du engagerad, prestigelös och tar egna initiativ. För att möta deadlines, ge service och utföra ditt arbete på ett effektivt sätt förutsätter vi att du är strukturerad samt har mycket god förmåga att planera och prioritera. Vidare är du analytisk och har känsla för detaljer.

KGH Customs Services erbjuder en positiv och prestigelös arbetsmiljö och du får möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling i en växande koncern!

Tjänsten är tillsvidare, på heltid och med placering i Skandiahamnen.

Ort: Göteborg

Uppdragsgivare: KGH Customs Services AB

Ansökan:
Är du rätt person för den här spännande utmaningen? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Berglin, tel. 0703-80 53 41 eller maila johanna.berglin@dfindfinance.se.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.