Financial Controller till OptiGroup i Göteborg

Publicerad:
2019-05-02
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Financial Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201209165
Sista ansökningsdag:
2019-05-31
Kontakt:
Daniel Hokander
Nu erbjuder Dfind Finance en möjlighet att arbeta som Financial Controller på OptiGroup som har huvudkontor i södra Göteborg. Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med ett team inom Financial Control och vara med och bidra till företagets fortsatta utveckling.

Rollen innebär att fortsatt bygga rapporteringsstrukturen, kommunikation med dotterbolagen samt bidra med att på ett pedagogiskt sätt informera om redovisningsrelaterade frågor.

Arbetsbeskrivning:
Du kommer att ansvara för konsolidering och rapportering av bolagets ca femtio bolag. Du gör elimineringar, avräkning koncerngemensamma kostnader och övrig justeringar. Du arbetar nära Manager Group Accounting och övriga i teamet.

Som Financial Controller har du det övergripande ansvaret för att planera och koordinera rapporteringen för koncernen samt att instruera dotterbolagen. Du beräknar även management fee, license fee samt driver det centrala budgetarbetet. Du ansvar även för transfer pricing dokumentation.

Du är rätt person för rollen och företaget om du är driven, analytisk, kommunikativ och självmotiverad. Du behöver också vara strukturerad och metodisk i ditt arbetssätt och ha förmåga att driva flera projekt samtidigt. Självklart är du förändringsbenägen och handlingskraftig.

Detta är ett konsultuppdrag på sex månader till att börja med men för rätt person finns möjlighet att bli rekryterad. Start enlig överenskommelse.

Kvalifikationer:
Du har akademisk examen inom ekonomi och minst fem års erfarenhet inom redovisning. Du har även tidigare erfarenhet av redovisningsarbete gärna i internationell miljö.

Vi förutsätter grundläggande kunskaper inom IFRS och koncernredovisning. Erfarenhet av konsolideringsverktyg, företrädesvis Hyperion är starkt meriterande. Även erfarenhet av SAP är meriterande. Du kommunicerar fritt på engelska och svenska, både skriftligen och muntligen, och har utmärkt kompetens när det gäller Excel.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Dfind Finance:
Dfind Finance är ett rekryterings- och konsultföretag som erbjuder en utvecklande karriär som konsult inom ekonomi, finans och lön. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden. Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du som konsult ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Kontakta gärna Daniel Hokander, 0730-89 04 55 alt daniel. hokander@dfindfinance.se