Financial Controller till Sysav i Malmö

Publicerad:
2019-05-14
Ort:
Malmö, Skåne län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Financial Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201215516
Sista ansökningsdag:
2019-05-31
Kontakt:
Annie Höjman
Sysav bidrar till att skapa världens mest hållbara region, för denna och kommande generationer.

Så lyder Sysavs vision. Vårt fokus på hållbarhet, miljö och innovation i samarbete med andra har gjort att företaget är internationellt erkänt inom hållbar avfallshantering, vilket vi är mycket stolta över. Moderbolaget Sysav hanterar och behandlar hushållsavfall från Sysavs 14 ägarkommuner. Sysav Industri hanterar avfall från industrier och företag, erbjuder rådgivning och tar även emot och behandlar en mindre del utländskt avfall. Sysav Utveckling AB arbetar med forskning och utveckling inom avfallshantering. Cirka 300 personer arbetar inom koncernen som omsätter cirka 900 miljoner kronor.

Sysav rekryterar nu en Financial Controller till en roll som innebär mycket eget ansvar, förändringsarbete och ett proaktivt arbetssätt. Vi söker dig som tidigare arbetat ”hands on” med leverantörreskontraprocessen och har erfarenhet och intresse av olika system. Du blir en del av ett team präglat av samarbete och ödmjukhet och kommer att ha ett brett kommunikationsnätverk både internt och externt. Du kommer att tillhöra enheten ekonomi som består av sex medarbetare som tillsammans ansvarar för hela koncernens ekonomi. Enheten arbetar med alla typer av ekonomiska transaktioner och är en stödfunktion till resten av verksamheten

I din nya roll kommer du bland annat att arbeta med:

  • Hantera leverantörsflödet i Proceedo och Microsoft AX2012
  • Ansvara för/delaktig i utvecklingsprojekt och förändringsprocesser
  • Superuser i inköpssystemet Proceedo
  • Uppläggning av och utbetalning till leverantörer
  • Internt kontrollarbete och framtagning av KPI:er på leverantörssidan
  • Bokslutsarbete
Vem söker vi?
Vi ser gärna att du som söker har en högskoleutbildning med inriktning redovisning/controlling och minst fem års erfarenhet av liknande arbete som Financial Controller. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska, dina systemkunskaper är goda och du är van att arbeta i Excel samt något BI-verktyg, gärna Hypergene och QlikView. Det anses som meriterande om du har arbetat i inköpssystemet Proceedo och ett större/medelstort affärssystem såsom Microsoft AX2012 eller D365.

Som person är du strukturerad och noggrann till din natur och har en god analytisk förmåga. Du visar ett stort engagemang och du trivs att arbeta både i grupp och med individuellt ansvar. Du har en förmåga att arbeta proaktivt och du är lyhörd för vad som sker omkring dig. Vidare har du ett driv att bidra till utveckling inom arbetet och i organisationen.

Du gillar att ställas inför komplexa problemlösningar och du tar dig gärna an nya utmaningar med en positiv inställning. Vi värdesätter egenskaper som god planeringsförmåga, strukturerat arbetssätt, nyfikenhet och självklart är du prestigelös som person.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2019-05-31. Då urval och intervjuer kommer att ske löpande kan tjänsten komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Ansök gärna så snart som möjligt via www.dfindfinance.se

För information: I denna rekrytering samarbetar Sysav med Dfind Finance. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annie Höjman på annie.hojman@dfindfinance.se

Dfind Finance ingår idag i Randstadkoncernen, världens största HR-serviceföretag. Den 1 juni byter Dfind Finance namn till Randstad. Vi behåller dock vår organisation och inte minst vår starka ekonomispecialisering inom det som blir Randstad Finance.