Financial Controller Uppsala

Publicerad:
2019-05-16
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Financial Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201223185
Sista ansökningsdag:
2019-05-31
Kontakt:
Fredrik Patcha
Financial Controller Till Invoicery / Frilans Finans
Letar du efter en arbetsplats där du får vara med och skapa? Söker du en miljö som är social och öppen där man tillsammans fokuserar på lösningar? Invoicery Int med varumärkena Frilans Finans och Invoicery söker en Financial Controller!

Arbetsbeskrivning
Som Financial Controller hos Invoicery/Frilans Finans är du en viktig del i bokslutsarbete och analys samt uppföljning av resultatet. Du deltar i avstämningsarbetet med fokus på anläggningsregister, moms, periodisk sammanställning och sammanställer och rapporterar utfall. Då bolaget ingår i en internationell koncern så leder och koordinerar du redovisningen för ett par av de utländska dotterbolagen. Utöver att delta i den legala administrationen av bolagen så ansvarar du för projektuppföljning av de utvecklingsprojekt för egna programvaror som drivs. Du arbetar med budget och prognoser, årsredovisning samt finansiell kommunikation till marknaden.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Uppföljning och analys
 • Rapportering och sammanställning av månadsutfall
 • Leda och koordinera redovisning för utländska dotterbolag
 • Ta fram delårsrapporter och finansiell kommunikation till marknaden
 • Projektuppföljning avseende utvecklingsprojekt för egna programvaror
 • Anläggningsregister och anläggningsredovisning
 • Moms (momsredovisning, avstämningar och upprättande av momsdeklaration), periodisk sammanställning, inkomstdeklarationer
 • Legal administration (styrelseprotokoll, stämmoprotokoll, bolagspärmar)
 • Bistå vid rapportering till SCB och andra myndigheter
 • Bokslutsarbete och årsredovisningar
 • Budget och prognosarbete
 • Diverse adhoc uppgifter inom ekonomi, finansiering och redovisning
 • Förbättrings- och förändringsarbete
Det här är en tjänst du ska söka om du vill arbeta i en organisation med ett socialt och öppet klimat där man hjälps åt. Du får möjlighet att vara med och skapa i en adhoc-miljö där vi alla har ett lösningsorienterat angreppssätt!

Kvalifikationer
Vi söker dig med en högskole- eller universitetsutbildning i ekonomi. Du har goda kunskaper i redovisning och åtminstone fem års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du är självständig i ditt arbete med bokslut och årsredovisningar och har erfarenhet av budgetarbete. Du kommer att hantera stora datamängder så pivottabeller i Excel är något du behärskar. Då du kommer att verka i en internationell koncern så är du bekväm i både svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Det är meriterande om du i dina tidigare anställningar har arbetat med funktionsindelad resultaträkning och att du har erfarenhet av verksamhet med fler affärsområden eller produktområden. Har du erfarenhet av att arbeta i noterat bolag med allt vad det innebär så är det en fördel. Det är inte ett krav att ha arbetat med konsolidering och koncernredovisning men det är meriterande samma sak gäller om du har erfarenhet av Jeeves.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Invoicery Int
Invoicery Int är Nordens största egenanställningsföretag och en av de ledande i Europa med verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Frankrike och UK. Med egenanställning avses arbetstagare som äger rätten att förhandla med uppdragsgivare för egenanställningsföretagets (arbetsgivarens) räkning om uppdrag. Detta för uppdrag som arbetstagaren därefter anställs för att utföra i de fall egenanställningsföretaget (arbetsgivaren) väljer att åta sig uppdraget efter prövning. Sedan starten har bolaget hjälpt fler än 60 000 egenanställda att fakturera utan att ha eget företag.

Vid sidan om egenanställning erbjuder bolaget företagskunder att anställa sin intermittenta personal hos Invoicery för kundens verksamhet.

Verksamheten bedrivs under varumärkena Frilans Finans och Invoicery. Läs mer om bolaget på www.frilansfinans.se

Koncernen omsatte 2018 drygt en miljard och verkar på en expanderande europeisk marknad. Bolaget är noterat på Pepins Market med drygt 1000 aktieägare.

Sista ansökningsdag: 2019-05-31, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. I denna rekrytering samarbetar Invoicery Int med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se

För information: Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, 070-368 18 82 eller fredrik.patcha@dfindfinance.se