Finansekonom till Peab AB i Förslöv i Båstad

Publicerad:
2018-05-02
Ort:
Båstad, Skåne län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201143258
Sista ansökningsdag:
2018-05-27
Kontakt:
Jeanette Wahrenberg
Telefonnummer:
0765-34 54 34
Finansekonom till Peab AB i Förslöv

Peab är Nordens Samhällsbyggare med cirka 15.000 anställda och en omsättning överstigande 50 miljarder kronor. Koncernens dotterföretag har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

I Peab blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling.

Vill du vara med och utveckla vår finansredovisningsfunktion där du spelar en viktig roll och får mycket ansvar? Då är du helt rätt person för oss!

Som finansekonom inom finansredovisning kommer du vara involverad i många olika frågor inom både finans och redovisning men med tyngdpunkten på finans. Peabs finansfunktion ansvarar främst för koncernens finansiering, valuta-, ränte- och likviditetshantering samt garantier/säkerheter. Du kommer ingå i en grupp på 5 personer och rapportera till Gruppchefen för finansredovisning.

Som finansekonom kommer du bland annat att arbeta med:

  • Cash Management, kassaflöde och likviditet
  • Projektfinansiering
  • Utveckla processer och rutiner inom finans
  • Ansvara för utveckling av Finans systemstöd
  • Analys och rapportering
Du som söker
I grunden har du akademisk examen inom ekonomi i kombination med minst 5 års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter från finans- och ekonomiavdelning. Det är en fördel om du har jobbat med redovisning även om tyngdpunkten ligger på finans. Vidare är du en van systemanvändare med erfarenhet av affärssystem för större bolag, har goda kunskaper i Excel samt uttrycker dig väl i tal och skrift. Det ses som meriterande om du har erfarenhet av IFRS, börsnoterat bolag samt projektledning.

I ditt arbete är du noggrann, ansvarstagande och kan arbeta på ett självgående sätt. Du kommer in i en organisation som befinner sig i ett spännande utvecklingsskede och det är därför viktigt att du vill vara med och bidra i utvecklingen. I rollen ingår många kontakter, både internt och externt, och därför är din goda samarbets- och kommunikationsförmåga viktig. Personliga egenskaper så som positiv, engagerad och serviceinriktad är förutsättningar för att lyckas i rollen.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör.

Uppdragsgivare: Peab AB

Ort: Förslöv

Omfattning: Heltid

Ansökan: Peab AB samarbetar med Dfind Finance i denna rekrytering. Urval och intervjuer kommer att ske löpande, välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 27 maj 2018. Vid frågor är du välkommen att kontakta Dfind Finance rekryteringskonsult Jeanette Wahrenberg, jeanette.wahrenberg@dfindfinance.se, +46765345434 alternativt Titti Eiman, titti.eiman@dfindfinance.se, +46702168358

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.