Föräldravikariat Ekonomistyrning Sveriges Radio

Publicerad:
2019-05-16
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201216873
Sista ansökningsdag:
2019-05-23
Kontakt:
Maria Hydén Ohm
Sveriges Radio söker nu en engagerad Ekonom till gruppen Ekonomistyrning för ett föräldravikariat. Tillsammans med flera kompetenta kollegor arbetar du för att stödja verksamhetens chefer i det dagliga arbetet med rapportering, uppföljning och löpande analyser. Arbetet ställer krav på hög servicekänsla och förmåga att förstå och sätta sig in i verksamhetens olika delar.

Om rollen
Som Ekonom arbetar du nära dina verksamhetschefer och stöttar dem med kontinuerlig, relevant information för att de på bästa sätt skall kunna driva sin verksamhet på kort sikt. Rollen som Ekonom är en operativ roll som ställer höga krav på att du har väldigt god detaljkännedom om respektive kanal, redaktion och grupp. För att lyckas i rollen krävs att du har förmåga att förmedla ekonomisk information och analys snabbt, korrekt och pedagogiskt till de Kanal-, Redaktions-, och Gruppchefer du samarbetar med.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Rapportering, uppföljning och löpande analyser
  • Medverka till att processen för rapportering och uppföljning utförs så effektivt som möjligt
  • Förse verksamheten med analyser kring program/projektuppföljning
  • Medverka vid utvecklingen av gruppens rutiner och initiera förbättringar
Tjänsten är placerade på Sveriges Radios huvudkontor på Gärdet i Stockholm. Du sitter i moderna lokaler med tillgång till lunchrestaurang samt egen friskvårdsanläggning med gym huset. Du rapporterar till chef Ekonomistyrning. Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde så snart som möjligt.

Vem söker vi?
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och tidigare erfarenhet av ekonomistyrning i en verksamhetsnära roll. Du är kommunikativ och lösningsorienterad med hög servicekänsla. I denna rekrytering fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Ansökan och information:
I rekryteringsprocessen samarbetar vi med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se. Vid frågor vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsulter Maria Hydén Ohm, 0703-58 61 68, maria.hyden.ohm@dfindfinance.se alternativt Helén Lissäng 072-5358202 helen.lissang@dfindfinance.se Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Om Sveriges Radio:

Vi på Sveriges Radio tror på öppenhet och ärlighet i alla lägen. Vi vidgar perspektiven och utmanar osaklighet för att värna om demokratin. Mitt i händelsernas centrum ska vi behålla allmänhetens höga förtroende. Därför skapar vi oberoende radio för hela livet, för hela landet, på alla relevanta plattformar. Vi tror också på att kunskap och glädje smittar av sig. Därför skapar vi arbetsplatser där vi kan utvecklas, vara glada och hälsosamma. Vi omfamnar olikhet och tror att du kan vara en i gänget, samtidigt som du är en helt unik person. Vi välkomnar dig att vara precis som du är! För mer information vänligen se www.sverigesradio.se.