Group Accountant till Soya Group

Publicerad:
2019-03-14
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Koncernredovisning
Specialisering:
Civilekonom
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201204788
Sista ansökningsdag:
2019-03-24
Kontakt:
Carin Wall
Telefonnummer:
0729889007
Är du en erfaren redovisningsekonom som trivs i en öppen atmosfär med möjligheter att utvecklas inom koncernredovisning och finansiell kontroll?

Till vår koncerngemensamma supportorganisation, Soya Group Support, söker vi en Group Accountant. Soya Group Support består av ett antal koncernfunktioner för intern och extern kommunikation, miljö, ekonomi, treasury, HR, IS/IT och säkerhet

Vi söker en medarbetare till vår redovisningsavdelning, Financial Control & Group Accounting, som ingår i koncernens ekonomifunktion med drygt 30 medarbetare och sitter på huvudkontoret i trivsamma lokaler på Södermalm.

Du erbjuds en viktig roll där du får möjlighet att ta ansvar och utveckla dina kunskaper inom koncernredovisning och finansiell kontroll. Du kommer att ingå i ett mindre team om 3-4 personer. I ditt arbete kommer du även vara delaktig i förändringsarbete med inriktning mot digitalisering och automatisering.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Koncernredovisning för flera koncerner.
  • Upprätta årsredovisning för koncerner.
  • Förvaltning och utveckling av koncernredovisningssystemet OCRA samt support till OCRA-användare.
  • Finansiell rapportering och avvikelseanalys, på bolags och koncernnivå.
  • Arbete med processutveckling inom Financial Control.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning i företagsekonomi och har goda kunskaper i bolags- och koncernredovisning. Meriterande är erfarenhet av redovisningsprincipen K3 och koncernredovisningssystemet OCRA. Du är bra på att uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

För att vara framgångsrik i rollen är du prestigelös och har ett proaktivt arbetssätt. Du är en analytisk person som arbetar strukturerat och noggrant. Du har ett systemintresse och drivs av att hitta lösningar för processutveckling inom digitaliseringens möjligheter. Det är viktigt att du har en god pedagogisk förmåga, är kommunikativ och värdesätter att samarbeta med andra.

Kontakt och ansökan:
I denna rekrytering samarbetar Soya Group Support med Dfind Finance. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Carin Wall på telefonnummer 0729-88 90 07 mail carin.wall@dfindfinance.se eller Maria Hydén 0703 58 61 68 mail maria.hyden@dfindfinance.se

Urval och intervjuer sker löpande varför vi vill rekommendera att skicka ansökan så snart som möjligt. Till ansökan bifogas CV och personligt brev. Ansök via www.dfindfinance.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Soya Group:
Soya Group består av ett antal företag, helägda eller delägda, som är verksamma inom huvudsakligen två olika områden; shipping och fastigheter. Varje affärsområde ansvarar för att operativt driva och utveckla sin verksamhet i linje med Soya Groups värderingar. Koncernen omsätter ca 20 miljarder kronor. Ungefär 1 500 personer arbetar i koncernens bolag.

Koncernens bolag använder en gemensam supportorganisation, Soya Group Support AB, som består av ett antal koncernfunktioner för intern och extern kommunikation, miljö, ekonomi, treasury, HR, IS/IT och säkerhet, och har omkring 80 medarbetare. Våra koncernspråk är svenska och engelska.