Gruppchef till WSP:s Kund/PX-grupp i Stockholm

Publicerad:
2018-05-18
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningschef
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201143320
Sista ansökningsdag:
2018-05-27
Kontakt:
Desiree Öhrvall Nyman
WSP söker nu en engagerad och driven Gruppchef som vill ha utmaningar och älskar att arbeta med siffror och processer. Du kommer att ansvara för en grupp på 3-4 personer och rapportera till redovisningschefen. Gruppen supporterar samtliga kontor i landet vilket innebär många kontaktytor.

För att trivas och passa in i rollen som Gruppchef på WSP är du en lagspelare som inte är rädd att ta initiativ, ställa krav och utmana verksamheten. Analytisk förmåga och få saker gjorda är viktiga egenskaper samt att ha drivet och viljan att ständigt arbeta med förbättringar. Du kommer att ha många personliga kontakter och arbeta i ett multinationellt bolag med goda utvecklingsmöjligheter.

I utbyte kommer du få möjligheten att arbeta i ett bolag som kontinuerligt investerar i sin personal. WSP värnar om en kultur där alla medarbetare syns och ges en möjlighet att forma sitt eget arbete utifrån kompetens och intressen.

Rollen innebär bl a:

 • Implementering av nya/förändrade verksamhetsprocesser; ex Cash collection rutin, kreditpolicy, centralisering av kundregistret, uppbyggnad och centralisering av artikelregister.
 • Manualer och dokumentation till ekonomihandboken.
 • Framtagande av underlag till Internrevisionen.
 • Löpande initiera och driva kontinuerliga förbättringar av gruppens processer i samarbete med användare och management
 • Personalansvar inkl schemaläggning och bemanning
Som gruppchef har du personalansvar över tre medarbetare som du leder i det dagliga arbetet. Rollen innebär även att du praktiskt arbetar en del av tiden med fakturahantering likt övriga i gruppen samt ansvarar för att driva utveckling kring effektivare processer och rutiner avseende fakturaflöden

Som person är du en stark ledare med en mycket god motivations- och kommunikationsförmåga. Du är nyfiken och öppen, med ett stort intresse för människor. Du är en problemlösare med förmåga att inspirera och se dina kollegors möjligheter och potential. Rollen kräver att du är tydlig och förstår värdet av goda relationer med medarbetare och andra chefer för att få verksamheten att leverera.

Vi söker dig med:

 • Civilekonom eller motsvarande
 • Minst 5 års erfarenhet inom ekonomi och projektredovisning
 • Erfarenhet av kundreskontrafunktionen
 • Erfarenhet av ledarskap
 • Erfarenhet av organisationer i förändring
 • Erfarenhet att driva och implementera processer
Vi ser det som en fördel om man tidigare arbetat inom tjänstesektorn och framförallt inom konsultbranschen.

Du har goda kunskaper i Officepaketet och särskilt Excel. Meriterande är tidigare erfarenhet av arbete i Visma PX.

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: 2018-05-27. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

För information: I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance. Vid frågor vänligen kontakta Desirée Öhrvall Nyman, 072 721 34 24.

Organisations-/företagsbeskrivning:

WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi verkar på våra lokala marknader med stöd av global expertis. Som tekniska experter och strategiska rådgivare har vi tillgång till ingenjörer, tekniker, naturvetare, planerare, utredare och miljöspecialister liksom professionella projektörer, konstruktörer och projektledare. Vi erbjuder hållbara lösningar inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur och Miljö & Energi. Med drygt 42 000 medarbetare på 550 kontor i 40 länder medverkar vi till en hållbar samhällsutveckling. I Sverige har vi omkring 4 000 medarbetare. Läs mer på wsp.com