HeidelbergCement söker Redovisningsansvarig

Publicerad:
2019-01-07
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201196590
Sista ansökningsdag:
2019-01-31
Kontakt:
Fredrik Sjöberg
Söker du en bred redovisningstjänst med mycket kontakter? Lockas du av en roll där du får möjligheten att använda hela bredden av din kompetens? Då kan det vara dig vi söker!

Som redovisningsansvarig på HeidelbergCement har du en viktig funktion i ett team som ansvarar för Heidelbergs nordiska företags redovisning. Du har ett övergripande redovisningsansvar där arbetsuppgifterna innebär allt från avstämningar och viss löpande redovisning till anläggningsredovisning, upprättande av moms- och skattedeklarationer, skattefrågor samt upprättande och rapportering av månads- , -kvartals och årsbokslut. Du fungerar som bolagsansvarig vilket innebär ett rapportansvar där du även kommer vara delaktig i budget- och prognosarbete samt ekonomiska analyser kopplade till verksamheten. Tjänsten innebär mycket kontakter, dels inom bolaget men också externa kontakter såsom revisorer. Därutöver kommer du medverka i projekt och vara delaktig i att utveckla rutiner och processer.

Du ingår i ett team på 10 personer där man hela tiden arbetar tillsammans och hjälps åt för att nå uppsatta mål.

HeidelbergCements kontor ligger i trevliga lokaler på Liljeholmen och vi erbjuder dig ett arbete i en internationell miljö.

Uppdragsgivare: HeidelbergCement Sweden AB

Ort: Stockholm/ Liljeholmen

Vem söker vi?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi med inriktning mot redovisning eller motsvarande och har minst ett par års erfarenhet av bokslut- och budgetarbete samt ekonomiska analyser. Du behärskar svenska och engelska obehindrat väl i tal och skrift. Har du erfarenhet från redovisningsbyrå- eller industribranschen ses det som meriterande. Meriterande är även om du har kunskaper i SAP och har erfarenhet av norsk och/eller dansk redovisning.

För att trivas på HeidelbergCement gillar du att arbeta i en miljö med internationellt inslag. Du är van att arbeta självständigt men är utåtriktad och har lätt att samarbeta med andra. Du är van att prioritera och lägger stor vikt i att hålla hög kvalitet i det du levererar. Som person är du noggrann och har en stark analytisk förmåga och integritet. Du kan se helheten och har samtidigt en känsla för detaljer. Vidare är du en teamplayer som inte är rädd att hugga i där det behövs. Du har en positiv inställning och ser möjligheter istället för problem.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Stämmer detta in på dig och är du intresserad av att vara med och vidareutveckla vår redovisningsavdelning så kan vi erbjuda ett intressant och givande arbete i ett spännande företag med mycket bra personalpolitik.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast den 31 januari, då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan sker via www.dfindfinance.se . Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Sjöberg, fredrik.sjoberg @dfindfinance.se alternativt 0703-48 99 96.


Organisationsbeskrivning
HeidelbergCement är global marknadsledare inom produktområdet ballast och en betydande aktör inom cement, betong och andra relaterade verksamheter. Detta gör HeidelbergCement till en av världens största byggmaterialproducenter. Koncernen har cirka 60 000 medarbetare i 60 länder.

I samarbete med Dfind Finance rekryterar nu HeidelbergCement en Redovisningsansvarig.