Interim Business Controller till Vattenfall i Solna

Publicerad:
2018-07-04
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Business Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Konsultuppdrag
Referensnummer:
201159400
Sista ansökningsdag:
2018-08-13
Kontakt:
Ulrika Lind
För vår kunds räkning söker vi nu en interim Busienss Controller för ett 6 månader hyruppdrag. Eftersom detta initialt är ett interimsuppdrag på vårt kundbolag Vattenfall så innebär det att du kommer att bli anställd konsult hos oss på Dfind Finance. Vid ömsesidigt intresse finns det även en möjlighet att bli anställd direkt på Vattenfall efter uppdragsperioden.

Denna position är inom Business Area Markets Controlling Team i Stockholm, men positionen betyder också samarbete med controllers i Hamburg-teamet. Totalt har BA Markets Controlling runt 20 medarbetare, varav idag 6 sitter i Stockholm. Business Area Markets Controlling Team har som uppgift att maximera värdet av Vattenfalls portfölj genom bl.a. optimering och hedging Vattenfalls tillgångar och säljpositioner. BA Markets har därmed rollen som kommersiell hub mot grossistmarknaderna för energi och råvaror.

Arbetsuppgifter & ansvarsområden:

  • Månadsvis rapportering och kvartalsvis prognos (tex bruttomarginal, balansräkning, kassaflöde, etc.
  • Delta i målsättningsprocessen och finansiell uppföljning av planerna.
  • Delta i att utveckla och upprätthålla rapporteringsprocessen.
  • Koordinera och stödja övriga controlling enheter
  • Gränssnitt till Group Finance på operativ nivå
  • Proaktivt utveckla och förbättra affärsområdet från ett business controller perspektiv med avseende till datainsamling, analys, processer, benchmarking, KPIs, etc.
Must have:
Vi ser att du har erfarenhet från finansiell analys samt koncern/konsolideringssystem, som tex Cognos. Du har 3-5 års erfarenhet av projektledning, controlling eller anläggningsredovisning. Utöver en god analytisk förmåga så har du gedigen erfarenhet av resultatrapportering och är flytande i engelska både i tal och skrift. Du har även en akademisk bakgrund inom ekonomi, företagsekonomi eller motsvarande

Nice to have:
Det är en klar fördel om du har en grundförståelse av finansiella instrument, derivat och aktuell redovisningsstandard. Vidare att du har någon tidigare erfarenhet från energibranschen inom controlling, affärsutveckling, analys eller liknande. Har du dessutom ett intresse och erfarenhet av att utveckla automatiserad datainsamling och nya rapporteringsgränssnitt och erfarenhet av relevanta verktyg (t.ex. Power Pivot, Power BI) så är det starkt meriterande.


Personliga egenskaper:

För att passa för uppdraget tror vi att du har ett proaktivt tillvägagångssätt, är van vid att arbeta mot tighta deadline och är en god teamplayer.

För information: Kontakta Talent Manager Ulrika Lind på ulrika.lind@dfindfinance.se

Uppdragsgivare: Dfind Finance

Ort: Stockholm

Omfattning: Heltid

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt med ett CV skrivet på engelska.

Konsultrollen på Dfind Finance: Som konsult hos oss har du möjlighet att utveckla din kompetens och bygga ditt CV genom olika uppdrag hos våra kunder samtidigt som du får stöd och vägledning från din konsultchef. Dessutom erbjuder vi ett stort utbud av utbildningar och seminarium via några av de största revisionsbyråerna, nätbaserade utbildningar samt föreläsningar och konsultträffar. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Självklart har vi också kollektivavtal och förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och rabatt på träningskort.

Välkommen till oss för en omväxlande och trygg karriär som konsult.