Kvalificerad redovisningsekonom rekryteras till NCC

Publicerad:
2018-10-15
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201178471
Sista ansökningsdag:
2018-11-15
Kontakt:
Carin Wall
Vi söker nu en driven, engagerad och kvalificerad redovisningsekonom till NBS GA (NCC Business Services General Accounting). NBS GA ingår i ett Shared Service som levererar ekonomiadministrativa tjänster för de nordiska bolagen inom NCC-koncernen. NBS GA (General Accounting) består idag av omkring 25 personer, varav flertalet i Solna, som arbetar mot verksamhetens kunder.

I din roll som kvalificerad redovisningsekonom kommer du ha ett helhetsansvar och arbeta brett inom redovisning. Du kommer ha stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingsarbete för att effektivisera processerna och det finns goda möjligheter för dig att utvecklas i din specialistroll.

På NCC erbjuds du en plats i en organisation med goda värderingar, hög miljömedvetenhet och en stark vilja att lyckas. Detta är bidragande orsaker till att NCC har många nöjda och stolta medarbetare. Hos NCC är det du som påverkar din utveckling!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen som kvalificerad redovisningsekonom för de norska och danska bolagen inom affärsområdet Building är:

  • Redovisning och bokslutsarbete
  • Konsolidering
  • Rapportering av månads- och kvartalsbokslut
  • Årsbokslut för legala enheter
  • Momsfrågor samt momsavstämningar
  • Ansvara för att interna och externa riktlinjer, lagar och bestämmelser efterlevs
  • Övrigt ekonomiskt analys- och/eller utredningsarbete
Deltagande i utvecklingsarbete för att effektivisera våra processer ingår också som en viktig del i rollen

Du kommer ingå i ett team om 10 personer och rapportera till gruppchef.

Uppdragsgivare: NCC

Ort: Solna, Stockholm

Vem söker vi?
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har minst 5 års erfarenhet från kvalificerat redovisningsarbete samt kunskaper i koncernredovisning. För att lyckas i rollen bör du ha erfarenhet av att arbeta med helheten inom ekonomi och redovisning, allt från redovisning till årsbokslut och årsredovisningar. Har du erfarenhet från byggbranschen ser vi det som meriterande.

Som person ska du drivas av att arbeta i team och uppnå resultat som en grupp. Det är meriterande om du har erfarenhet från komplexa systemmiljöer i större företag och trivs med att vara med i utvecklingen av dessa. Vi ser gärna att du har intresse av att driva projekt och arbeta med processförbättringar. Vi värdesätter även god kommunikativ förmåga och högt kundfokus. Du har goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 15 november. Ansökan sker via www.dfindfinance.se Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Carin Wall, carin.wall@dfindfinance.se, 072 988 9007.

Företagsbeskrivning
NCC är ett av de ledande bygg- och fastighetsutvecklingsföretagen i Norden och är verksamt inom hela värdekedjan när det gäller att skapa miljöer för arbete, boende och kommunikation. NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda

NBS (NCC Business Services) är ett Shared Service Center som levererar tjänster inom ekonomi för nordiska bolag inom NCC-koncernen. NBS har ca 110 medarbetare som arbetar i processorienterade team.