Logistikcontroller till Tamro AB

Publicerad:
2019-05-22
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Business Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201216489
Sista ansökningsdag:
2019-05-28
Kontakt:
Marianne Seal
Telefonnummer:
0722 391405
Sveriges friskaste logistikkedja
Varje dag förser Tamro fler än 1 400 apotek över hela Sverige med läkemedel samt hälso- och sjukvårdsprodukter. Det är ett viktigt uppdrag i den svenska värdekedjan för välbefinnande och vi tar det på största allvar. Tusentals människors hälsa och ibland även liv hänger på att vi alltid levererar i tid och i perfekt skick.

En väl fungerande läkemedelsförsörjning handlar om samarbete och förtroende. Tamro är en oberoende aktör och arbetar med allas bästa för ögonen – läkemedelstillverkare, apotek, konsumenter och patienter. Vi samarbetar med cirka 150 läkemedelstillverkare och ser till att lagerhålla samt distribuera deras produkter ut till apotek och sjukhus. Tamro erbjuder dessutom nordiska distributionstjänster och ett stort antal tilläggstjänster för att göra våra kunders vardag enklare.

Det arbetar drygt 550 personer på Tamro och företaget är kvalitets- och miljöcertifierat enligt ISO 9001 och ISO 14 001. Vi har huvudkontor och distribunal i Göteborg samt distribunaler i Stockholm och Umeå. Tamro är ledande i Sverige på läkemedelslogistik och ingår PHOENIX group, en europeisk koncern med över 150 distribunaler i 25 länder.

Logistikcontroller till Tamro
Till Tamro AB:s logistikkontor i Göteborg söker vi nu en affärsmässig, kommunikativ och analytisk logistikcontroller.

Din arbetsplats blir på logistikkontoret i Göteborg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Analys, uppföljning och åtgärdsförslag avseende distribunalens tjänsteverksamhet och dess lönsamhet och produktivitet

• Leda distribunalens budget- och prognosarbete

• Stödja verksamheten i frågor rörande personaloptimering samt uppföljning och styrning av bemanningskostnader

• Säkerställa relevant mätning och styrning av distribunalen, nyckeltal och resultatrapporter

• Uppföljning och styrning av investeringar

• Driva förbättringsarbete i distribunalen med Lean-metodik (Warehouse Excellence)

• Agera språkrör mellan distribunalen och bolagets finansfunktion

• Ad hoc analyser

Kvalifikationer :
För att lyckas i rollen hos oss som logistikcontroller är du kommunikativ, strukturerad och proaktiv med ett logiskt och analytiskt sinne.

Vi söker dig som har högskolestudier inom ekonomi/ ekonomistyrning, handel eller logistik. Du har gärna arbetat i minst 4-5 år i kvalificerade befattningar, såsom controller eller motsvarande roll där du har haft styrningsansvar. Meriterande är även om du har erfarenhet av större logistik- eller transportföretag och/eller läkemedelsbranschen.

Har du även utbildning i Lean-metodik ses det som positivt.

Du har mycket goda kunskaper i Excel för att kunna göra prognoser och analyser etc. Vi ser även att du aktivt har arbetat i större affärssystem såsom SAP eller motsvarande. Har du även arbetat aktivt i lönesystem är det meriterande.

Vårt koncernspråk på Tamro är engelska, och vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska obehindrat i såväl tal som skrift.

Personlighet:
Som person är du positiv och har god kommunikativ förmåga samt trivs med att arbeta verksamhetsnära. För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad, relationsskapande och har ett logiskt och analytisk tänkande. Vidare har du hög ambition på kvalitet och har lätt för att se ekonomiska samband och lösningar på problem.

Vi ser också att du är affärsmässig och har intresse för affärer och bolaget, vilket också innebär att du har fokus på kostnader, intäkter, vinst och marknad.

Du organiserar och prioriterar aktiviteter effektivt och självständigt.

Självklart vill du utvecklas i din roll!

Stämmer ovanstående in på dig? Då kan vi erbjuda dig en roll i en spännande organisation som är en viktig del i Svensk läkemedelsförsörjning.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marianne Seal, Dfind Finance på 0722 391405