Projektcontroller till Newsec i Göteborg

Publicerad:
2018-10-12
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201174431
Sista ansökningsdag:
2018-10-31
Kontakt:
Elisabeth Lidstedt
Projektcontroller till Newsec i Göteborg
Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning. Vi är ett partnerägt bolag med ca 1700 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Newsec är Sveriges ledande fastighetsförvaltare.

Vi har en hög tillväxttakt och efterfrågan på våra tjänster ökar. Nu söker vi en Projektcontroller med stort engagemang som vill arbeta med ekonomisk uppföljning och analys av byggprojekt.

Din roll
Som Projektcontroller ingår du i ett team som säkerställer en trygg hantering av kundernas ekonomiska förvaltning samt ett nära samarbete tillsammans med projektchef och projektledning. Du kommer att arbeta självständigt med analys och uppföljning av byggprojekt, upprätta prognos och budget samt tillse att kunden, projektchef och projektledningen får den ekonomiska information som behövs för att driva byggprojekt. Du är en viktig del i processen för ekonomisk förvaltning samt projektledning så att Newsec Asset Management får fortsatt nöjda kunder och medarbetare.

Dina ansvarsområden består bl.a. av:
• Ansvarig för ekonomisk rapportering och analys av byggprojekt till kund och projektledning

• Uppföljning och analys av byggprojektets ekonomiska utfall

• Upprätta kostnadsprognos för byggprojekt

• Likviditetsuppföljning och likviditetsprognoser

• Redovisnings- och skattemässig klassificering av byggprojektet

• Hantering av momsfrågor rörande byggprojektet

• Stötta vid analys av framtida bolagsstruktur för byggprojektet

• Medverka vid byggmöten inkl föra protokoll

• Ansvarig för regelbunden avstämning och uppgöljning med projektchef, projektledning, entreprenörer, konsulter etc.

• Vara behjälplig till ansvarig projektchef/projektledare med större och mindre byggprojekt som genomförs inom förvaltningsuppdragen

• Koordinera, leda och följa upp pågående projekt med förvaltning och leverantörer

• Vara med att styra projekt mot uppsatta mål, avseende ekonomi, tid och teknik, med fortlöpande rapportering

• Medverka vid besiktning och slutredovisning av projekt

Din profil
För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara självständig, noggrann och strukturerad.

Du är en problemlösare som trivs med att arbeta i team för att tillsammans leverera högsta kvalitet till kunden. Det är viktigt att du är ödmjuk, flexibel och har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med såväl medarbetare som kund.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har flerårig erfarenhet som Projektcontroller för större byggprojekt. Meriterande om du både har arbetat på beställarsidan samt entreprenadsidan. Vi förutsätter att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift samt har god nivå på dina kunskaper i Excel.

Din värdegrund
Det är viktigt för oss att du vill arbeta i enlighet med vår värdegrund Passion för kollegor och kunder och att du känner för våra kärnvärden: excellens, innovation och integritet. Du trivs i en kunskapsbaserad organisation där medarbetaren sätts i första rummet och delar vår övertygelse att nöjda medarbetare ger oss nöjda kunder. Du har siktet inställt på att leverera lösningar och tjänster av högsta kvalitet som överträffar såväl kundens högsta förväntningar som konkurrenternas yttersta förmåga. Du delar vår vilja att söka och pröva nya lösningar, att leda utvecklingen av nya tjänster och erbjudanden, att våga agera otraditionellt. Du säkerställer att varje kunds integritet upprätthålls till 100 %, att varje uppdrag genomförs med hög affärsetik och moral och med kundens bästa för ögonen.

Ditt Newsec
Vi erbjuder ett stimulerande arbete i en dynamisk miljö med stora möjligheter till utveckling såväl personligt som yrkesmässigt. Du får en möjlighet att vara en del av ett roligt och framgångsrikt företag där nyfikenhet och modet att våga göra annorlunda uppmuntras. Newsec arbetar kontinuerligt med att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas utveckling och trivsel och har flera år i rad valts till en av Sveriges bästa arbetsplatser. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Låter det här som någonting för dig?
Tjänsten är på heltid, tillsvidare och placerad i centrala Göteborg. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elisabeth Lidstedt, tel. 0733-434571. Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan!