Redovisningsansvarig ekonom till Kvalitetsfisk i Farsta i Stockholm

Publicerad:
2018-10-01
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningschef
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201175822
Sista ansökningsdag:
2018-11-04
Kontakt:
Fredrik Sjöberg
Söker du en utmaning och tilltalas av att vara med på en tillväxtresa? Trivs du i ett växande företag där du har ett helhetsansvar för redovisningen? Är du en affärsmässig och värderingsstyrd person som lockas av en roll där du får möjligheten att använda hela bredden av din kompetens? Då är det dig vi söker!

Kvalitetsfisk ägs av riskkapitalbolaget Valedo som är en mycket tillväxtorienterad och aktiv ägare med bred erfarenhet av att utveckla bolag.

Kvalitetsfisk befinner sig i en expansiv fas vilket föranleder behovet att rekrytera en erfaren ekonom med helhetsansvar för redovisningen i bolaget. Nyligen genomfördes ett strategisk förvärv av Copenhagen Seafood varför bolaget numera är del i en nordisk koncern.

Som redovisningsansvarig kommer du ha koncernansvar vilket innebär att du ansvarar för att samtliga bolag rapporterar till koncernen enligt K3. Koncernen består i dagsläget av två holdingbolag och två operativa bolag. En viktig del i ditt uppdrag kommer vara att utveckla funktion och rutiner i takt med att bolaget växer, varpå konsolidering av tillkommande bolag ingår som en del i uppdraget. I nuläget använder sig bolaget av en extern redovisningsbyrå.

I din roll kommer du att ha det huvudsakliga ansvaret för redovisningsfrågor, den löpande redovisningen, moms och arbetsgivardeklarationer, månads- och årsbokslut, årsredovisning och lagerredovisning. Du ingår i ett nationellt och internationellt ramverk, arbetar nära VD och ledning men även verksamhetsnära med kollegorna inom lager och produktion.

Som redovisningsansvarig arbetar du hands-on både strategiskt och operativt. Du kommer att ha ledningsansvar för en ekonom som bistår i löpande redovisning och fakturering. I takt med att bolaget växer kommer utrymme finnas att utöka redovisningsavdelningen vid behov.

Koncernen har i dagsläget sextio anställda och som redovisningsansvarig rapporterar du direkt till CFO.

Uppdragsgivare: Kvalitetsfisk i Stockholm AB

Ort: Stockholm/Farsta

Vem söker vi?
Vi söker dig som har bred kompetens inom redovisning från ax till limpa, med ett antal års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser gärna att du tidigare haft helhetsansvar för redovisningen i ett mindre eller medelstort bolag. För tjänsten krävs att du behärskar K3, har erfarenhet av konsolidering samt mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi tror att du som söker har erfarenhet av att upprätta en redovisningsfunktion och att du tidigare haft ledaransvar. Har du erfarenhet av Visma Business är det meriterande. Du bör ha systemvana och gärna erfarenhet av lagerredovisning. Erfarenhet av FMCG är en fördel men inte ett krav.

Initialt kommer tyngdpunkten att ligga på att utveckla funktionen som helhet, vilket betyder att du har stora möjligheter att forma din egen roll, bidra i företagets tillväxt och utöka dina kunskaper inom konsolidering allt eftersom organisationen expanderar.

Som person är du driven och initiativtagande. Du har helhetsperspektiv och förmåga att effektivisera arbetsprocesser. Du inspireras av att bidra i en starkt växande organisation med kvalitet och service i fokus. Vidare är du prestigelös, samarbetsorienterad, kommunikativ och trygg i en ledarroll. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan snarast, dock senast 4 november, då urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansökan sker via www.dfindfinance.se . Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Sjöberg, 070-348 99 96 alternativt fredrik.sjoberg@dfindfinance.se .

Företagsbeskrivning
Sedan starten 1988 har Kvalitetsfisk bedrivit verksamhet som bygger på förstklassig kvalitet och service. Idag har företaget genom organisk tillväxt och världsomspännande råvaruimport etablerat sig som en ledande aktör inom beredning av fisk och skaldjur. Bolaget levererar primärt till restauranger i Stockholm och Mälardalen med egna bilar men även övriga Sverige genom samarbetspartners.Produktion och huvudkontor är förlagt till Farsta i södra Stockholm.

I samarbete med Dfind Finance AB rekryterar nu Kvalitetsfisk i Stockholm AB en redovisningsansvarig ekonom.