Redovisningschef till Max Matthiessen

Publicerad:
2019-05-20
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningschef
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201218109
Sista ansökningsdag:
2019-07-15
Kontakt:
Helén Lissäng
Redovisningschef till Max Matthiessen
Till Max Matthiessens huvudkontor söker vi en Redovisningschef. Har du tidigare erfarenhet av koncernredovisnings samt branscherfarenhet av försäkring- och fondverksamhet kan vi erbjuda möjligheten att bygga upp denna nya roll som Redovisningschef. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för redovisningen och rapporteringen, ha personalansvar för 6 medarbetare och vara en nyckelspelare i arbetet med att bygga ett framgångsrikt team. Som Redovisningschef hos oss får du kombinera en operativ roll med ledarskap. Vi sitter centralt i Stockholm och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter;

• Leda, fördela och till stor del operativt arbeta i den dagliga verksamheten inom gruppen

• Ansvar för att månads-, kvartals- och årsbokslut är korrekta och upprättas i tid

• Konsolideringsarbete

• Ansvara för bolagets årsredovisning och deklarationer

• Vara uppdaterad på aktuella redovisningsfrågor för att kunna agera rådgivande

• Ansvar för kontaktytor som exempelvis revisorer, banker och myndigheter samt internt.

• Ansvara för hantering av likviditet

• Samordna och delta i förbättringsprojekt kopplade till företagets ekonomiska processer

Vi söker dig som uppskattar förändring och utveckling, är nyfiken, tydlig och har god affärsförståelse kombinerat med goda ledaregenskaper. Som person är du strukturerad, ansvarstagande och levererar resultat med god kvalitet. Ditt ledarskap grundar sig i ett uppmuntrande, coachande förhållningssätt och du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att samarbeta. För att trivas i rollen är det viktigt att du är en lagspelare som gillar att samarbeta, då du kommer att ha många kontaktytor inom hela koncernen. I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har relevant akademisk examen samt erfarenhet av kvalificerad redovisning samt koncernredovisning. För att lyckas i rollen behöver du ha goda systemkunskaper samt erfarenhet av Excel. Vidare behöver du behärska såväl svenska som engelska flytande i tal och skrift.

I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance. Har frågor om rollen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helén Lissäng på helen.lissang@dfindfinance.se alternativt 072-5358202. Då vi arbetare med löpande urval ber vi dig sända in sin ansökan så snart som möjligt.

Om Max Matthiessen

Max Matthiessen är, tillsammans med Willis Towers Watson, Nordens ledande konsult och förmedlare inom försäkring, förmåner, HR samt sparande. Genom vårt internationella nätverk har vi tillgång till resurser, erfarenhet och kompetens. Det gör oss till en helhetsleverantör med lokal styrka och global närvaro. Våra rådgivare, sakförmedlare, administratörer och specialister har lång erfarenhet av att hjälpa företag och privatpersoner med upphandling, analys, paketering, rådgivning och administration av marknadens främsta spar- och försäkringslösningar. Vi vet att vår erfarenhet och rådgivning gör skillnad.

Företaget grundades 1889. Idag har vi cirka 470 medarbetare på ett 35-tal orter över hela Sverige. 2018 var bruttoomsättningen cirka 1,5 MDR SEK. För mer information vänligen se www.maxm.se