Redovisningsekonom NetOnNet Borås

Publicerad:
2019-04-12
Ort:
Borås, Västra Götalands län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201213634
Sista ansökningsdag:
2019-05-05
Kontakt:
Susanne Areschoug
Telefonnummer:
0729-889430
Världens bästa elektronik kommer direkt från lagerhyllan. Vår affärsidé är lika enkel idag som när vi startade 1999 – att sälja hemelektronik till lägre priser än vanliga butiker. Från början fanns vi endast på Internet men 2001 kompletterades nätförsäljningen med våra Lagershoppar där du handlar till samma låga priser som på nätet.

NetOnNet erbjuder både egna och välkända varumärken på bl a TV, hushållsprodukter, datorer, mobiltelefoner och mycket mer. Vi är ca 700 engagerande medarbetare i Sverige och Norge, med huvudkontor i Viared utanför Borås och befinner oss alla i en riktigt spännande fas med stort fokus på framtiden.

Erfaren redovisningsekonom – inriktning Skatter och Avgifter
Är du en erfaren redovisningsekonom som söker nya utmaningar i ett bolag som befinner sig i en spännande och dynamisk fas? Då hoppas vi att denna tjänst hos oss låter intressant.

Du välkomnas in i ett bolag som lever värderingarna; Enkla, Ärliga, Nytänkande och Tillsammans. Dina kompetenta kollegor arbetar med stort engagemang och delar med sig av sin kunskap. På NetOnNet blir du synlig och betydelsefull!

Tjänsten och arbetsuppgifter:
Redovisningsgruppen ansvarar för att bokföring, bokslut samt att redovisning av skatter och avgifter är upprättade i enlighet med god redovisningssed och gällande lagstiftning. Redovisningsgruppen ansvarar också för en likviditet i balans samt god kontroll över bolagets valutaexponering.

I rollen som Redovisningsekonom med fokus på Skatter och Avgifter ansvarar du i första hand för bolagets skatter och avgifter såsom moms, intrastat och personalrelaterade skatter och avgifter, i både Sverige och Norge. Därutöver arbetar du med löpande bokföring, lönerelaterade avstämningar, avstämning av hyror, godkännande av betalningar av olika slag samt rapportering till bl a SCB. I arbetet med månadsbokslut och årsavslut har du en betydande roll.

Som Redovisningsekonomen arbetar du med samtliga funktioner inom Finance och har även kontaktytor inom bolagets samtliga övriga funktioner, framför allt löneavdelningen. Du ingår i ett redovisningsteam om 4 personer och du rapporterar till Redovisningschefen. Tjänsten är tillsvidare och är placerad på NetOnNet’s fina huvudkontor i Borås.

Kvalifikationer:
För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har en högskole-/universitetsutbildning i ekonomi, mycket goda redovisningskunskaper och har arbetat några år med liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du har kunskaper inom Skatter och Avgifter. Mycket goda Excellkunskaper är ett krav.

Du har ett stort intresse av att lära dig och förstå verksamheten, drivs av att identifiera förbättringsområden och har ett innovativt sätt att tänka. Du behärskar svenska väl i både tal och skrift.

Som person trivs du med att arbeta i en föränderlig miljö. Du är noggrann, analytisk och självgående. Struktur kommer naturligt för dig och du drivs av att identifiera förbättringsområden.

Din goda kommunikationsförmåga och sociala framtoning kommer väl till pass, då du i denna roll har många kontaktytor i organisationen. För oss är det inte åren i yrket som är det viktigaste utan snarare din personlighet och potential.

Mer information om tjänsten: Kontakta gärna Susanne Areschoug på Dfind Finance, susanne.areschoug@dfindfinance.se eller 0729-889430 eller Helena Åhman på Dfind Finance, helena.ahman@dfindfinance.se eller 073-316 95 90.

Sista ansökningsdatum: Urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt.

Vi ser fram emot att läsa mer om hur du kan bidra till NetOnNets fortsatta utveckling.