Redovisningsekonom till Svenska Mässan Gothia Towers i Göteborg

Publicerad:
2018-04-04
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Full time
Anställningsform:
Rekrytering
Referensnummer:
201137917
Sista ansökningsdag:
2018-05-31
Kontakt:
Johanna Berglin
Telefonnummer:
0703-80 53 41
Svenska Mässan koncernen drivs i stiftelseform och är en av norra Europas största integrerade mötesplatser med ett unikt cityläge i centrala Göteborg. Svenska Mässan har visionen att bli Europas mest attraktiva mötesplats genom att erbjuda den bästa helhetsupplevelsen. Koncernen arbetar framgångsrikt med mässor och möten, hotell, restaurang och underhållning. Varje år välkomnar vi cirka 1,8 miljoner besökare till vår mötesplats. Svenska Mässans huvuduppdrag är att främja näringslivet och årligen genererar koncernen drygt 2,6 miljarder kronor i besöksnäringseffekter till Göteborg. Läs mer om oss på www.svenskamassan.se.

Gothia Towers utsågs 2017 av Visita till den mest attraktiva arbetsgivaren inom besöksnäringen i Västra Götaland. Vi strävar efter en mångfald hos våra medarbetare och vi arbetar aktivt för att främja en inkluderande kultur. Våra kärnvärden - engagemang, samarbete och mod - är grunden för vår verksamhet och genomsyrar allt vi gör både internt och externt.

Vill du bli en del av Svenska Mässans redovisningsavdelning?

Du blir en av medarbetarna i ett team som stöttar hela verksamheten i redovisnings- och ekonomifrågor. Redovisningsavdelningen består idag av 8 personer och ansvarar för att koncernen har en väl fungerande, säker och kostnadseffektiv redovisning. Som medarbetare bidrar du till att öka kunskap och förståelse för ekonomi i verksamheten.

Sjävklart är det redovisningsfrågor du brinner för och i den här rollen får du möjlighet att utvecklas inom det området. Tjänsten rapporterar till koncernredovisningschefen.

Huvudsakliga processer som avdelningen hanterar är bokslut, löpande redovisning, reskontra, moms- och skattefrågor, löneredovisning samt kassa- och kontokortsredovisning.

Tjänstebeskrivning:
Du kommer att få ansvar för löpande bokföring, avstämningar och bokslut i ett av koncernens dotterbolag. Dessutom ingår ansvar för moms- och skatteredovisning. Vidare kommer du att arbeta med representationsredovisning för hela koncernen. Självklart stöttar du även dina kollegor i övriga redovisningsfrågor och särskilt i samband med bokslut. Vi vill också att du kontinuerligt är med och bidrar till att arbeta fram och utveckla rutiner inom avdelningens olika delområden samt bidrar till utveckling av interna processer.

Din arbetsplats blir på Svenska Mässans kontor vid Korsvägen och tjänsten vill vi gärna tillsätta omgående.

Kvalifikationer och önskade egenskaper:
Nu har du som har något eller ett par års erfarenhet av redovisning chansen att utvecklas i en spännande roll och i en koncern som står på mångas drömlista. Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som verkligen brinner för redovisning. Du är utåtriktad och gillar att ha flera kollegor inom ekonomi och kontakt med flera delar av verksamheten.

Du arbetar noggrant och strukturerat, är ambitiös, driven och hjälpsam. Dessutom har du ett naturligt engagemang i din vardag. Som person är du ödmjuk samtidigt som du tar initiativ. Avslutningsvis behöver du behärska Excel och vara van vid att arbeta i olika system.

Vi tror verkligen att du vill lära dig och utvecklas och ser därför fram emot att läsa din ansökan!

Ort: Göteborg

Uppdragsgivare: Svenska Mässan Gothia Towers AB

Ansökan:
Är du rätt person för den här spännande utmaningen? Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johanna Berglin, tel. 0703-80 53 41 eller maila johanna.berglin@dfindfinance.se.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se. Din ansökan behandlas konfidentiellt.