Risk Manager till Alektum Group AB i Göteborg

Publicerad:
2018-02-08
Ort:
Göteborg, Västra Götalands län
Kategori:
Analytiker
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201119599
Sista ansökningsdag:
2018-03-15
Kontakt:
Marianne Seal
Telefonnummer:
0722 391405
Risk Manager till Alektum Group AB
Vår kund Alektum Group AB växer och behöver nu förstärka sitt team med en Risk Manager. Detta är en ny position inom bolaget och innebär att du kommer att ha en nyckelroll i att påverka, utveckla och sätta struktur på vår utlåningsverksamhet i Sverige samt att bygga upp verksamheten på bolagets prioriterade övriga marknader. Du rapporterar direkt till CFO och sitter i centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Risk Manager ansvarar du med att från ax- till limpa lansera och utveckla vårt krediterbjudande i våra europeiska dotterbolag. Detta innefattar allt från marknads- och konkurrensanalys till vilka produkter erbjuds för att vi ska kunna positionera oss till att veta vilka säkerheter man arbetar med i de olika länderna.

Här etablerar du och bygger upp produkten inom respektive land i samråd med varje landschef.

Vidare ansvarar du för och driver all kontakt och möten med den centrala kreditkommittén vilket innefattar ansvar för agenda, vilka ärenden som ska tas upp till att i vissa fall ta ärenden vidare till ledningsgrupp. Du arbetar med frågor som rör säkerhetsbedömningar, risk, analys av affärer samt affärsmodeller, tillsammans med Corporate Law inom Alektum Group.

Du fungerar även som stöd till Sveriges operations, där du som Risk Manager har ett tätt samarbete med säljare, handläggare och i vissa fall direktkontakt med kunder – för att bl.a förbereda case för Kreditkommittén.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har ekonomisk högskoleutbildning. Du har förmodligen erfarenhet från bank/ riskmanagement eller finansområdet och erfarenhet av liknande uppgifter är önskvärt från bank, värdepappersbolag eller konsultfirma. Tidigare erfarenhet av arbete med riskhantering är meriterande.

Du uttrycker dig obehindrat i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personlighet:
Vi söker dig som är affärsinriktad, analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt. Viktigt är att du är kreativ och duktig på att hitta lösningar och möjligheter i affären. För att lyckas och trivas i rollen måste du drivas av att bygga något nytt då du kommer ha en ledande roll i att skapa en organisation från grunden där du sätter processer, rutiner och struktur i ett växande och framgångsrikt bolag.

Då detta är en ny roll är det viktigt att du är prestigelös, samtidigt trygg i din yrkesroll för att kunna fungera som en stark kommunikatör. Du förstår affären och har förmåga och intresse av att förstå andra människors- och funktioners perspektiv.

Som person är du en noggrann, strukturerad och trygg i dig själv . Du tycker om att effektivisera rutiner och processer, samt har förmågan att prioritera rätt för att utföra ditt arbete med kvalité. För att trivas hos oss är du självständig och serviceinriktad samtidigt som du är flexibel och lyhörd för verksamhetens behov.

Självklart bidrar du med arbetsglädje och uppskattar engagerade kollegor.

Företagsbeskrivning:
Alektum Group är ett familjeägt företag som varit verksamt sedan 1992. Vår unika kombination av produkter och tjänster gör att vi kan stödja våra kunder hela vägen från kundrekrytering och försäljning till betalning. I dag bedriver vi verksamhet i 16 europeiska länder, har över 500 anställda och omsätter ca 700 miljoner kronor.

Kredit och finansiering handlar om människors tilltro till varandra. Skandinaviens affärsliv är omtalat för det förtroende som finns där. Som ett svenskt familjeföretag strävar vi efter att exportera denna affärskultur till alla marknader där vi är verksamma. Vi stöttar våra kunder med lokal kunskap och branschkännedom på alla marknader.

Som många familjeföretag är vi långsiktiga. Vi strävar efter varaktiga relationer. Det gör oss till en pålitlig partner. Värdefulla kundkontakter och betalningar kräver tillit och långsiktighet.

Vi skapar affärsnytta genom ett skräddarsytt erbjudande för varje kund, där vi förenar långsiktigheten med korta beslutsvägar. En kontaktyta sköter vårt breda erbjudande. Genom innovativ samverkan med kunden hjälper vi till att utveckla kundens affärer.

Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Marianne Seal, telefon 0722 391405

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, så inkom gärna med din ansökan snarast möjligt via

www.dfindfinance.se
Ort: Göteborg