Samordnare av det Nationella KPP-arbetet i Stockholm

Publicerad:
2018-03-08
Ort:
Stockholm, Stockholms län
Kategori:
Analytiker
Omfattning:
Full time
Referensnummer:
201127158
Sista ansökningsdag:
2018-04-09
Kontakt:
Desirée Öhrvall Nyman
Telefonnummer:
0727213424
Arbetsplatsbeskrivning
Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) är en medlemsorganisation för kommuner, landsting och regioner. Som intresse- och arbetsgivarorganisation driver vi medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner, landsting och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden. SKL:s kontor finns vid Slussen i Stockholm.


Statistiksektionen är en av tre sektioner inom avdelningen för ekonomi och styrning. På sektionen arbetar för närvarande ca 20 personer. Vi samlar in, presenterar och tillgängliggör statistik och jämförelsetal inom våra medlemmars verksamhetsområden.

Till hälso- och sjukvårdsområdet söker vi nu en samordnare där fokus ligger på patientrelaterad kostnadsredovisning enligt KPP-metoden (Kostnad Per Patient).

De övergripande arbetsuppgifterna innefattar att stödja och samordna landstingens KPP-arbete. Det innebär bl. a. att leda nätverk och att vidareutveckla principer och metoder för KPP-redovisning. Du kommer att samverka med Socialstyrelsen i nätverket för Patientklassificering (NPK). I arbetet ingår också att delta i utveckling och förvaltning av databaserna för KPP och förstås att stödja landstingens och regionernas arbete med analyser.

Vem är du?
Du har gedigen erfarenhet av KPP-redovisning och sjukvårdens primära- och sekundära klassifikationssystem (DRG). För att passa i rollen behöver du ha flera års erfarenhet av analys- och utvecklingsarbete och vara van att arbeta i projektform. En förutsättning är att du har god kunskap om hälso- och sjukvården i landsting/regioner. Du är kommunikativ och har god förmåga att formulera dig i tal och skrift. Du har en högskoleutbildning, företrädesvis med inriktning mot statistik och ekonomi.

Som person är du resultatinriktad, initiativrik och har lätt för att samarbeta och skapa kontakter.

För databashantering använder SKL statistikprogrammet SAS.

Ansökan
Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du söker så snart som möjligt, dock senast den 9 april 2018. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Desirée Öhrvall Nyman 072 721 34 24. Ansökan sker på www.dfindfinance.se