Senior InköpsController till Telia Company

Publicerad:
2018-12-12
Ort:
Solna, Stockholms län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201187358
Sista ansökningsdag:
2018-12-28
Kontakt:
Helén Lissäng
Telia Company växer ytterligare och vi söker nu en Senior Controller till Sourcing Business Development & Control. Telia Company har en ungefärlig inköpsvolym på 40 miljarder SEK och du kommer i denna roll att arbeta med Sourcing som ansvarar för relationer, förhandlingar och avtal med Telia Companies samtliga leverantörer. Vi söker dig med gedigen erfarenhet av Business Control, hög analytisk förmåga och god affärsförståelse. Till rätt kandidat kan vi erbjuda en spännande och utmanande roll med goda möjligheter till personlig utveckling samt kompetenta och trevliga kollegor i såväl Solna som Vilnius och Helsingfors. Rollen rapporterar till Vice CPO och är placerad på vårt huvudkontor i Solna.

Telia Company strävar efter att säkerställa att våra produkter och tjänster har rätt kvalitet, teknologi och kostnad – alltid med hållbarhet i fokus. Sourcing Business Development & Control är en koncernövergripande funktion som stöttar samtliga ledaren inom Telia Company. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Analys, prognos och uppföljning

- Kontinuerlig utveckling av processer och rutiner för att säkerställa kvalité

- Ad-hoc analyser

- Business Case

- Riskanalyser

- Affärsutveckling

- Arbeta tillsammans med Sourcings ledningsgrupp, ex Kategorichefer och Landschefer

Vi söker dig med relevant akademisk examen samt gedigen erfarenhet av en roll inom Business Control. För att lyckas i rollen tror vi att du behöver ha erfarenhet från en större koncern, har du tidigare stöttat inköpsorganisationen är det meriterande. Då engelska är vårt koncernspråk är flytande engelska i såväl tal som skrift ett måste för att lyckas i rollen. Du är bekväm med att arbeta mot deadlines, arbetar självständigt och tar egna initiativ. Vidare har du förmåga att bryta ned komplexa utmaningar i rollen till konkreta arbetsuppgifter med tydliga mål. I denna rekrytering sätter vi stor vikt vid personliga egenskaper och välkomnar alltid mångfald.

Välkommen med din ansökan snarast, då urval och intervjuer sker löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Dfind Finance, ansökan sker via www.dfindfinance.se. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helén Lissäng på helen.lissang@dfindfinance.se

Om Telia Company

Vi är Telia Company, den nya generationens telekomföretag. Våra cirka 20 000 duktiga kollegor möter miljontals kunder varje dag i världens mest uppkopplade länder. Vi är knutpunkten i det digitala ekosystemet som gör det möjligt för människor, företag och samhällen att få tillgång till allt som är viktigt för dem, på deras villkor, dygnet runt – året om. Vi har bestämt oss för att förändra it-och telekomindustrin och föra världen närmare våra kunder och vårt huvudkontor ligger mitt i teknik- och innovationshjärtat Stockholm. För mer information vänligen se www.telia.se