Senior redovisningsekonom i Västerås

Publicerad:
2018-10-09
Ort:
Västerås, Västmanlands län
Kategori:
Redovisning
Specialisering:
Redovisningsekonom
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201172767
Sista ansökningsdag:
2018-10-21
Kontakt:
Fredrik Patcha
Senior redovisningsekonom till Menigo Foodservice
Nu söker en av Sveriges största matgrossister en Senior redovisningsekonom. Tjänsten är placerad i redovisningsgruppen som är en del av Menigo Shared Service Center.

Som en av de största matgrossisterna i Sverige vill Menigo göra skillnad. En gemensam passion för matupplevelser kombineras med hållbarhet och miljö. På Menigo Shared Service Center märker du snabbt hur synen på arbetsmiljö, där delaktighet och information är viktiga faktorer, har skapat en familjär och produktiv atmosfär!

Rollen som Senior redovisningsekonom är central i gruppen och du kommer att göra skillnad. Verksamheten präglas dels av att vara en del av den globala aktören Sysco men även av ambitionen att växa på marknaden. Du blir en nyckelperson och ansvarar för finansiell rapportering till både styrelse och ägare. Konsolidering och koncernrapportering är viktiga ansvarsområden likväl som att du bistår med underlag till controllergruppen och moderbolaget. Dina arbetsuppgifter består också av månadsvisa skatteberäkningar, momsdeklarationer, löpande redovisning för moderbolaget, avstämning av balanskonton (du har ansvaret för kontoplanen), goodwillberäkningar, SOX-kontroller, rapporteringar till myndigheter samt bokslutsarbete. I gruppen är du den seniora som bidrar med kunskap och erfarenhet.

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Sista ansökningsdag: 2018-10-21, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Ansökan sker via www.dfindfinance.se

För information: I denna rekrytering samarbetar Menigo med Dfind Finance AB. Har du frågor kring tjänsten kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, 070 – 368 18 82.

Vem söker vi?
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning i ekonomi eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av kvalificerat arbete med ekonomi. Din erfarenhet är bred och omfattar både bokslutsarbete och konsolidering. Du har ett systemintresse och dina kunskaper i excel omfattar pivottabeller samt funktioner som ”leta rad” och ”om”. Då Menigo är del i en internationell koncern är det viktigt att du är bekväm i svenska och engelska, både skriftligt som muntligt.

Vi ser det som en fördel om du har kunskaper om IFRS och SOX. Du trivs i en systemintensiv miljö och har du arbetat i olika rapporteringsverktyg ser vi det som meriterande. Det är också ett plus om du har erfarenhet av stora flöden samt att du arbetat med årsredovisning och deklaration i större bolag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person har du ett personligt engagemang och en god förmåga att effektivt driva ditt arbete och dina projekt framåt. Du har lätt för att samarbeta i team och är bra på att planera och organisera ditt arbete. Du är angelägen om att nå resultat och att hålla deadlines med hög kvalitet i ditt arbete. Din förmåga att anpassa dig i en föränderlig miljö gör att du kommer trivas hos oss!

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Menigo Foodservice:
På Menigo älskar vi mat och att hjälpa våra kunder skapa goda matupplevelser för sina gäster - vi levererar allt som förenklar våra kunders vardag. Menigo är en del av Sysco, världens ledande foodserviceaktör, vilket ger oss tillgång till deras erfarenheter och kunskap så att vi kan växa både på höjden och bredden. Vill du veta mera om oss gå in på www.menigo.se