Verksamhetsnära Senior Business Controller i Uppsala

Publicerad:
2018-08-10
Ort:
Uppsala, Uppsala län
Kategori:
Controller/Ekonomistyrning
Specialisering:
Business Controller
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201158922
Sista ansökningsdag:
2018-09-02
Kontakt:
Mimmi Jonsson
Telefonnummer:
0729889005
Vill du vara del av ett dynamiskt bolag inom hållbarhetsbranschen där du kan vara med och göra skillnad? Drivs du av att jobba verksamhetsnära och vill du vara del av ett växande bolag? Då kan detta vara rollen för dig.

Relita utökar sin controllerfunktion och söker nu en Senior Business Controller som kommer att ingå i ledningsgruppen för Finance & Administration.

Som Business Controller i bolaget kommer man att ha en central roll i utvecklingen av processer, styrmodeller och infrastruktur för Controlling inom bolaget. Business Controllern skall fungera som samtalspartner, bollplank och stöd till verksamheten och de verksamhetsansvariga. Du jobbar nära CFO och resten av ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

 • Analysera och kommentera verksamheten i alla dess dimensioner, speciellt med avseende på lönsamhet och processeffektivitet
 • Rapportering och uppföljning till ägare, ledning och verksamhet
 • Identifiera förbättringsområden och komma med lösningsförslag
 • Identifiera kostnadsdrivare och intäktsmöjligheter och formulera kraftfulla KPI:er
 • Analysera och övervaka lönsamheten i bolagets projektportfölj – kontinuerligt gå igenom densamma med verksamhetsansvariga
 • Central roll i budget och forecastarbetet samt målstyrning
 • Utveckla och driva intern kontroll
 • Intern Management Consulting och Change Management
 • Bistå ledningen i arbetet med Verksamhetsstyrning och styrmodeller
 • Intern utbildning i ekonomi och styrningsfrågor
 • Ad-hoc projekt
 • Capex uppföljning
Vem söker vi?
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet av kvalificerat controller- och redovisningsarbete, gärna från företag med projektverksamhet. Du är självgående och drivs av att jobba affärsnära och vara ute i verksamheten. Vidare har du god IT mognad och erfarenhet av att arbeta med moderna BI-verktyg och du har lätt för att uttrycka dig på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan som sker via www.dfindfinance.se. Sista ansökningsdag är 2/9. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, sök därför så snart som möjligt. Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mimmi Jonsson för frågor, mimmi.jonsson@dfindfinance, 072-9889005.

Om Relita
Relitagruppen bildades i april 1996 med ambitionen att bli ett fullserviceföretag inom sanering, fastighets- och skadeservice. Relita, som har sitt huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Stockholm Norr, Stockholm Söder, Norrtälje, Västerås, Enköping, Östhammar, Tierp, Sala, Borlänge, Örebro, Lindesberg, Kungsbacka, Göteborg och Gävle har idag utvecklats till marknadsledande i Mälardalen. Relita har 750 anställda i Sverige och en årsomsättning på drygt 900 miljoner kronor.