EEE-dagarna är en årlig händelse vid Lunds Universitets Ekonomihögskola som anordnas av studentkåren Lundaekonomerna. Det är också den största karriärmässan för företagsadministration, ekonomi och IT-studenter i Norden. EEE2017 är den 33:e upplagan, denna gång med 75 utställande företag och 4000 besökande studenter.

För drygt ett år sedan var Albin Junhede student på Lunds universitet då han läste civilekonomprogrammet med inriktning på företagsekonomi. Idag är han konsult hos Dfind Finance. Efter en speedintervju på EEE-dagarna ledde det vidare till en anställning. Albin beskriver EEE-dagarna som en tredagarsmässa med utställare från en mängd olika företag, möjligheter till speedintervjuer och föreläsningar från kända profiler som delar med sig av sina erfarenheter. Dagarna avlutas med en stor fest - Pytten.

Hur sticker man ut på EEE-dagarna?

För att sticka ut menar Albin att det först och främst är viktigt att nätverka. Våga ställ frågor och fundera gärna på frågorna innan du går på mässan. Det kommer att vara väldigt många utställare så bestäm därför i förväg vart du vill lägga din tid, du kommer inte hinna prata med alla. En annan viktig sak, menar Albin, är att du är påläst om några av utställarna som du är särskilt intresserad av, det visar att du har ett engagemang. Albin lyfter också fram hur viktigt det är att våga ta chansen att vara med på så många aktiviteter som möjligt, du vet aldrig vad ett hej och några frågor, eller en speedintervju kan leda till, vilket Albin är ett levande bevis på.

Hur är det att arbeta som konsult?

Albin beskriver konsultyrket som perfekt för dig som trivs med att ta dig an nya utmaningar och ständigt utvecklas. Han menar även att det är ett yrke där ens utvecklingskurva aldrig står still. Genom olika uppdrag breddar du ditt nätverk och utvecklar ett slagkraftigt CV. Albin beskriver det som att man som person får vara lite utav en kameleont, som anpassar sig efter situationen, vilket han trivs väl med.

Varför Dfind Finance?

Att det blev just Dfind Finance för Albin menar han har att göra med att det var det företaget som gjorde bäst intryck hos honom på EEE-dagarna. Han beskriver Dfind Finance som ett spännande företag som vill vara, och är, i framkant inom sin bransch. På Dfind Finance blir man alltid bemött med ett leende. Det är tydligt att Dfind Finance ser sin uppgift som ett trepartsförhållande, där kund, konsult och Dfind Finance ska matchas på bästa sätt.

Låter konsultrollen som något för dig? Kom till oss på EEE-dagarna i Lund, 22 februari. Om du inte har möjlighet att delta på mässan kan du ta en titt på våra lediga jobb.