Tips Glöm obligatorisk kostym och business-casual. Till och med banksfären börjar bli slipsfri och i dag är det IT-miljonärer som sätter trenderna snarare än näringslivstoppar i kostymer. Här är klädråden för dig som ska på arbetsintervju 2015 - och inte för tio år sedan.

Nermin Biscevic är rekryteringskonsult på Dfind IT i Malmö och intervjuar otaliga potentiella rekryter. Han menar att det här med vad man "bör" ha på sig på en anställningsintervju har börjat luckras upp på senare år.

Klädkoderna har luckrats upp mycket de senaste åren

– Utseendekoder har börjat luckras upp i samhället överlag, ansiktsbehåring på män är till och med okej i lumpen nu för tiden. Den här tendensen har man sett länge och det gäller så klart även arbetslivet. SEB:s VD, Annika Falkengren, lanserade till exempel "den slipsfria banken" för några år sedan.

Även typiska "branschuniformer" har börjat förändras.

– Tidigare fick jag ofta frågan om dresscode, idag är det en icke-fråga. Givetvis finns det branscher som fortfarande håller hyfsat tätt. Går folk ut från en revisionsbyrån, är det inte sällan ett gäng kostymer och cargojackor, med den enda skillnaden att någon av dem har bruna skor.

Han påpekar dock att även om koderna förändrats så är vi mer medvetna om hur vi ser ut än vad vi någonsin varit tidigare. Något som givetvis kommit med att vi ständigt reproducerar bilden av oss själva – inte bara i den fysiska världen, utan även genom vårt eget digitala varumärke i sociala media.

Din insida är viktigare än din utsida

Varför har kostymtvånget mött döden?
– Det handlar om att nya subkulturer har fått monetär makt genom bra innehåll. Den nya vågen av framgångsrika IT-startups tror jag har haft en avgörande roll. Alla företag frågar ju sig "var finns våra kunder?" Om ett riskkapitalbolag träffar en startup med x tusen användare som är sjukt intressanta för dem, och det sitter ett gäng killar i shorts på mötet, så kan ju riskkapitalbolaget inte sitta där i slipsar. Nu har startups börjat konkurrensutsätta de gamla tunga industrierna på allvar, och då har den ortodoxa finansvärlden fått anpassa sig. Det är de nya IT-miljonärerna som dikterar villkoren.

Att de gamla koderna överlag har börjat blekna betyder för den sakens skull inte att det är okej att ramla in och se ut hur som helst på en anställningsintervju. "Hel och ren" är fortfarande ett obligatorium. Men i övrigt tycker sig Nermin Biscevic se ett fokusskifte från utsida till insida.

Så ditt klädråd inför en intervju är att jag ska fokusera på mitt mentala bling?
– Haha! Ja exakt! Innehållet viktigare än förpackningen, idag är det heller inte viktigt med CV och betyg i början av en rekryteringsprocess. I stället försöker man ta reda på vad personen faktiskt har för kompetens i realiteten. Formalia, ordning och reda hör till den äldre generationen. Vi svenskar är dessutom oroliga för hur folk uppfattar oss, vilket gör att vi tror att kläderna som vi har på oss spelar större roll än vad de faktiskt gör.

Nermins tips till dig som känner dig vilse i klädvalet

Reka. Kolla in företagets sajt (eller häng vid huvudentrén) innan du ska på intervju. Spana in hur folk klär sig och kolla om du har något passande i en garderob. Verkar det vara väldigt olika vad folk har på sig? Ta något du trivs i som ändå skulle passa in.

Ta seden dit du kommer. Kostymtvånget må vara utrotningshotat i Sverige, men att komma i jeans i Londons finanshus eller hålla en presentation i Kina i t-shirt är otänkbart. Kan vara värt att tänka på om du söker jobb i en global koncern.

Använd det sunda förnuftet. Ta av dig mössan inomhus, tugga inte tuggummi och lägg inte in en fet baksnus under intervjun. Kläder i all ära, men det handlar främst om att ha respekt för den du möter. Bli inte din egen fiende genom att riskera att väcka anstöt eller ge någon orsak att döma dig på förhand.

Tänk liiiite utanför boxen. I Sverige har vi en tendens att se lite klonade ut hela bunten. Businessfolk kommer i business-casual. Varför inte istället tänka söndagsmiddag eller kalas? Även om det känns lite obekvämt: våga tweaka lite.

Satsa på ditt mentala bling. Tänk till kring varför just du intressant för arbetsgivaren. Vilka av dina egenskaper är det man verkar behöva? Låt personligheten ta större plats på intervjun. Kompetensen berättade du ju om i din ansökan, den vet de redan om. Vad rekryteraren vill är att få ta del av dig som människa. Kom ihåg leendet och den positiva energin!