KONSULTPORTRÄTT

Monica Holm, konsult på Dfind IT har haft många olika uppdrag under sin karriär. Just nu är hon på ett uppdrag där hon ska fixa allt inom IT för ca 500 personer som ska flytta in i Swedavias nya aktivitetsbaserade huvudkontor. En härlig utmaning! säger Monica Holm.

Monica har arbetat för Dfind IT som projektledare och koordinator i snart sju år. Hon är utbildad den långa vägen inom försäljning, marknadsföring och projektledning och har varit anställd bland annat på Telia och BT.

Den långa, omväxlande karriären består nu också av en rad längre och kortare konsultuppdrag som projektledare hos mobiloperatören 3 och franskägda Schneider-Electric för att nämna några.

Blev spindeln i nätet

– Hos Schneider-Electric var jag spindeln i nätet för all IT i samband med en kontorsflytt för 300 personer till Frösundavik.

Då hade Monica bara tre månader på sig. Tidplanen för hennes nya uppdrag, den här gången för Swedavia, är lite mer generös.

– Jag klev in som projektledare i september förra året. Mitt ansvar är att projektleda installation av all IT i det så kallade ”Swedaviahuset” på Arlanda dit ca 500 Swedavia-medarbetare ska flytta. I höst ska allt vara klart. Det är otroligt stimulerande.

Konsultjobbet ger mig driv och energi

Monica var på väg att byta jobb när hon av en händelse blev konsult.

– Det var rena slumpen. Vi skulle underteckna kontraktet för fast anställning på Ericsson när det sprack i sista sekunden. Istället blev jag erbjuden att ingå i ett projektarbete, men för det behövdes en konsulttillhörighet. Jag tog kontakt med Dfind IT och sedan gick det otroligt fort.

Monica ser många fördelar med att vara konsult.

– Jag får spänna bågen för att leverera utifrån mitt allra bästa alltid. Som konsult får du ständigt nya utmaningar. Arbetsuppgifterna blir inte repetitiva som på en fast arbetsplats. Det ger mig driv och energi. Jag känner mig alltid triggad av att ge mig ut på nya marker!