Agila testare till Migrationsverket i Norrköping

Publicerad:
2018-07-05
Ort:
Norrköping, Östergötlands län
Kategori:
Utveckling
Specialisering:
Testare
Omfattning:
Heltid
Jobbtyp:
Rekrytering
Referensnummer:
201160648
Sista ansökningsdag:
2018-08-19
Kontakt:
Sebastian Dejler
Vi söker flertalet agila testare till systemutvecklingsenheterna i Norrköping. Har du den personlighet och professionella kapacitet vi söker? Då erbjuder vi ett rikt och ansvarsfullt arbetsliv med många karriärvägar.

Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar, samarbete och respekt för människan. På IT-sektionen arbetar närmare 300 personer med utveckling och drift av verkets IT-stöd. Tillsammans med verksamheten leder och utvecklar vi Migrationsverkets förändringsarbete mot att bli helt digitaliserade.

Migrationsverket driver sedan några år tillbaka en satsning på att bli en modern e-förvaltningsmyndighet. Vi ska bland annat införa gemensamma och effektiva arbetssätt för prövningsverksamheten, ett gemensamt ärendehanteringssystem, automatisk informationsöverföring till och från andra myndigheter, elektroniska akter, e-tjänster med mera. Arbetet med dessa delar pågår.

Vi utvecklar vårt agila sätt att arbeta kontinuerligt och just nu provar vi på DevOps i ett av våra team.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi arbetar i team där vi hjälper varandra att ta fram de bästa lösningarna, så du behöver vara intresserad av att kontinuerligt diskutera och utvärdera dina egna och andras idéer och problem.

Som testare kommer du att arbeta tillsammans med utvecklarna och utveckla olika metoder för att effektivisera arbetet med test inom teamet och organisationen. Migrationsverket arbetar idag med agila utvecklingsmetoder och eftersträvar en testmetodik som följer den agila processen och iterationerna.

I dina arbetsuppgifter ingår att driva arbetet i teamet för både funktionella och automatiska tester. Vi vill skriva mer automatiserade tester och i dina arbetsuppgifter ingår att utvärdera och återkoppla testresultat.

Personliga kompetenser
Du arbetar bra med andra människor där du relaterar dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina uppgifter där du själv strukturerar ditt angreppsätt och driver processer vidare. Du tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.

Krav

  • Du har högskoleutbildning inom IT-området eller motsvarande utbildning i kombination med för befattningen relevant erfarenhet.
  • Du har grundkunskaper i systemutvecklingsmetoder även då ditt fokus kommer att vara att kvalitetssäkra produkten.
  • Du har erfarenhet av arbete med testning i agila processer.
  • Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Då tjänsten kommer bli placerad i säkerhetsklass krävs även svenskt medborgarskap. Inför anställning kan en säkerhetsprövning med registerkontroll genomföras.
Meriter

  • Du har kunskap om Java Enterprise Edition (Java EE).
  • Du har kunskap om Scrum.
  • Det är meriterande om du har kunskaper om utvecklingskomponenter som exempelvis: HTML, JavaScript och SQL.
Vill du veta mer
Vill du veta mer om den aktuella rollen och enheten finns kontaktuppgifter till ansvarig enhetschef längre ned.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2018-08-19. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.